Després de tres derrotes seguides com a local i de veure com Rayo i UCAM, dos equips que lluiten per mantenir la categoria, s´enduien els tres punt de Montilivi, el Girona està més avisat que mai. Dissabte visitarà l´estadi l´Osca, l´equip més en forma del moment que arribarà llançat i instal·lat en posicions de play-off d´ascens. El conjunt aragonès és una de les grans revelacions de la temporada, juntament amb el Cadis, i en aquestes últimes sis jornades de competició intentarà fer-se amb un dels 4 bitllets que donen dret a disputar la fase d´ascens a la Primera Divisió, categoria en què mai ha militat. Són unes quantes les claus d´aquest Osca: a mà d´Anquela, la solidesa defensiva, el bon moment de Ferreiro...Sense cap mena de dubte però, el factor diferencial és Samu Sáiz. El mitjapunta madrileny és la gran arma d´un equip que centra tot el joc d´atac en la seva visió de joc i capacitat de desequilibri. Superdotat tècnicament, Samu Sáiz ha marcat ja 8 gols i repartit 7 assistències aquesta temporada convertint-se en un dels millors jugadors de la categoria.

Format al planter del Reial Madrid, Samu Sáiz ha passat també pel Melilla i pels filials del Sevilla, Getafe (amb qui va debutar a Primera), Almeria i Atlètic de Madrid abans de fitxar per l´Osca l´estiu del 2015. Letal a pilota aturada, tant en centrades com en llançaments de falta o de penal, Samu Sáiz és d´aquells jugadors amb classe, que tant agraden als aficionats. Dels que fan aixecar la gent del seu seient amb un dribling o un retall. Intermitent el curs passat (30 partits, 10 de titular i 3 gols), enguany ha trobat la seva millor versió (36 partits, 33 de titular i 8 gols). El mitjapunta madrileny té contracte amb l´equip aragonès fins el juny del 2018.

D´altra banda, si en el darrer partit a casa, l´UCAM Múrcia en va fer prou amb tres xuts a porteria per marcar tres gols, dissabte el Girona tindrà al davant un dels equips que més vegades remata de tota la categoria. Concretament, l´Osca és el sisè conjunt que més xuta amb una mitjana de 9 intents per partit. El Girona és qui comanda aquest rànquing amb 421 rematades (12 per partit) seguit del Rayo amb 355 (10), el Valladolid amb 353 (10), el Mallorca amb 352 (10) i el Numància amb 349 (10).

Un partit a Alcalá

D´altra banda, el Comitè de Competició va sancionar ahir Pedro Alcalá amb un partit de suspensió arran de la seva expulsió al camp del Lugo diumenge passat. Alcalá doncs s´afegeix a les baixes de Maffeo, Coris i Richy pel partit de dissabte contra l´Osca (20:30).