És habitual que els entrenadors es dediquin a elogiar gairebé cada setmana al Girona, però no tant que es doni per fet, quan la Lliga encara no ha acabat, que l'equip de Pablo Machín pujarà a Primera. Queden 18 punts en joc i el marge que els gironins tenen respecte al tercer, el Getafe, és bastant ampli (7 punts); tot i això, queda feina per fer encara que Juan Antonio Anquela, preparador de l'Osca, li vulgui restar importància. El tècnic del proper rival blanc-i-vermell i un dels artífexs de la brillant temporada dels aragonesos (són cinquens, en posicions de play-off), va valorar ahir l'enfrontament de demà al vespre a Montilivi. D'entre totes les coses que va dir, va assegurar que «el Girona estarà la temporada vinent a Primera perquè s'ho ha guanyat». Així de clar.

Tot i l'excel·lent ratxa de resultats del seu equip, amb 12 jornades consecutives sense perdre, l'andalús va mostrar-se prudent sobre les opcions de l'Osca de lluitar fins al final per pujar de categoria. Sobretot, perquè el proper compromís l'enfrontarà a un «rival de Primera». «Serà un partit complicadíssim. Nosaltres anirem a competir com ho fem qualsevol cap de setmana. A veure si tenim la fortuna necessària i l'encert per guanyar un partit així», va dir, passant tota la pressió i favoritisme al Girona.

Anquela va analitzar el conjunt de Pablo Machín, recordant que «té un sistema de joc que l'executa a la perfecció i els números parlen per ells mateixos. Els dos últims anys s'han quedat a les portes de pujar a Primera i tot ho estan fent molt bé». Tot i els elogis cap al rival, va deixar ben clar que els seus homes estan en un «bon moment», es troben «bé» anímicament gràcies als últims resultats i que la consigna és «seguir treballant amb humilitat, sempre amb els peus al terra». «Nosaltres estem aquí i el que hem de fer és seguir lluitant. Hem de ser un equip, anar tots junts i posar als rivals les coses difícils. Crec que fins ara és com ho hem fet i això ens ha donat molt bons resultats», va insistir.