El Girona torna a jugar aquesta tarda. Per si no n'havia tingut prou amb el trepidant partit d'ahir a Montilivi, avui haurà d'estar molt pendent del que passi a Getafe i a Cadis, perquè qualsevol ensopegada dels dos principals perseguidors, reduirà encara més la distància amb l'ascens a Primera. D'entrada l'equip ha dormit a 8 punts de la màxima categoria. El Girona en suma 68 a la classificació, instal·lat en la segona posició, amb 10 més que el Getafe i 11 per sobre del Cadis, que han d'actuar avui. Els madrilenys, amb 58 punts, arribarien com a molt a 76 si guanyessin tots els partits que els queden (6).

Si avui ni Getafe ni Cadis s'emporten la victòria (reben a casa dos equips amb l'aigua al coll en la lluita pel descens, com són el Còrdova i el Nàstic), el Girona estarà més a prop de l'èxit. Si el Cadis no guanya i el Getafe empata, l'ascens estarà a sis punts. En cas de derrota dels madrilenys, i sempre que els andalusos no s'imposin, la Primera Divisió estaria a només cinc. Si amb la victòria d'ahir es va posar pràcticament un peu a l'elit, en cas de produir-se algun d'aquests escenaris el Girona ja hi tindria, almenys, mig de l'altre. L'ascens matemàtic podria arribar dissabte al camp del Llevant, en cas d'un nou triomf del Girona i que els rivals tornessin a fallar.

El que, com a mínim, s'han assegurat els de Machín és arribar a les cinc últimes jornades amb un avantatge d'almenys set punts sobre el tercer, a falta que avui jugui el seu partit. Si el que es va viure ahir a Montilivi va ser trepidant, no vulguin saber el que es pot viure a l'entorn del Girona en les pròximes dues o tres setmanes.