Ahir es va tornar a veure a Montilivi el Pablo Machín més excitat de la temporada. Als últims minuts ell va aixecar tots els aficionats del seu seient perquè ajudessin l'equip a lligar una victòria vital. «El més important en el futbol és guanyar. Avui era vital i crec que ho hem aconseguit de manera merescuda», va afirmar el tècnic sorià.

No era gens fàcil l'empresa per a l'equip. L'Osca arribava a Montilivi en una ratxa espectacular de resultats i sense conèixer la derrota lluny del seu estadi des del passat mes de novembre. Machín va recalcar que «quan un equip porta dotze partits sense perdre i l'aconseguim superar vol dir que alguna cosa hem fet bé». I així va ser. Cap equip de la categoria promet poca guerra i menys en aquestes alçades del campionat, és per això que el preparador del conjunt gironí va destacar que «hem vist un Girona molt competitiu, com ho hem intentat ser durant tota la temporada».

Queden quinze punts en joc i el Girona, com a mínim, mantindrà un avantatge de set punts respecte el segon classificat i, en el millor dels casos, aquest podria ser de deu punts a l'acabar aquesta jornada. Machín evita fer càlculs per quan es pot produir l'ascens matemàtic, però no s'amaga al comentar que «sóc el primer que estic convençut que pujarem». «El nostre objectiu és pujar a Primera i de manera directe. No sé si després ho celebrarem a la plaça del Vi o a la plaça Independència, però estic segur que Montilivi ho celebrarà». El missatge de l'entrenador no podia ser més optimista per a una afició il·lusionada. Ahir es va tornar a demostrar, amb més de 7.200 persones engrescades a l'estadi i animant des del primer fins a l'últim minut, esclatant d'alegria amb el xiulet final de l'àrbitre.

El partit d'ahir es va començar a decidir amb un minut d'inspiració del Girona, just cinc minuts abans del descans. Portu, al minut 39 i Sandaza, seixanta segons després, van posar un 2 a 0 al marcador que va acabar decantant el partit. «Sabíem que el partit es podia decidir per un error puntual o bé per encert de jugadors amb qualitat suficient com per decantar la balança. Hem aprofitat el seu error i hem estat conscients que en els nostres partits, sempre que hi ha un gol immediatament passen més coses», va destacar Pablo Machín. I així va succeir. Al gol de Portu se li va sumar un altre de Sandaza de penal i encara abans del descans, l'Osca va fer el seu gol que li va servir per estar dins el partit durant tota la segona meitat.

Per acabar d'aprofundir en el partit d'ahir, l'entrenador del conjunt gironí va destacar, sobre el paper dels aragonesos a la segona meitat, que «els equips apreten i en qualsevol acció poden posar-te contra les cordes. Hem d'intentar que no arribin amb claredat però això és difícil, més quan passen els minuts i el rival necessita imperiosament trobar la nostra porteria». També va elogiar el treball de Cifu, reconvertit la setmana passada a Lugo com a carriler esquerra i que ahir, davant la sanció a Maffeo i la lesió de Coris, va tornar a tenir la oportunitat de ser titular i a més ho va ser a la seva banda natural, la dreta. «A Lugo Cifu va jugar a cama canviada i va complir perfectament. Avui ha estat el jugador que ens ha donat més profunditat i ho ha fet amb bones centrades». Finalment, Pablo Machín, seguint amb aquesta referència, va deixar clar que «tots els jugadors són importants i això també és un mèrit col·lectiu».