Depèn el Girona d'ell mateix per ser la temporada vinent a la Primera Divisió. Fa dues jornades que ha redreçat el rumb, amb victòries importantíssimes com les del camp del Lugo (1-2) i a casa amb l'Osca (3-1). Suficient per seguir fent camí cap al somni i, de passada, per anar eliminant de la lluita alguns rivals directes. Només n'ha sobreviscut un, el Getafe. L'últim obstacle a superar que els queda als de Pablo Machín. La distància entre un i altre equip es manté intacte, però queda una jornada menys. Són 7 els punts que els separen i 15 els que encara s'han de jugar. Amb el goal average a favor dels blanc-i-vermells, l'equació és clara: amb 8 punts més, el Girona serà de Primera. Sí o sí. De manera matemàtica. Sense discussió.

Estaven molt pendents els gironins dels partits que s'havien de jugar ahir. Sobretot del que fessin Getafe i Cadis, els dos principals perseguidors. Al migdia, el Tenerife s'imposava al Lugo (2-1) per seguir a 10 punts. Tot un món, ara que a la Lliga li queden ben pocs capítols. Madrilenys i gaditans seguien sent els més perillosos. Veure'ls fallar hauria estat la millor alegria de la tarda. Les bones notícies van arribar només a mitges. El Getafe, que es troba en un bon moment de forma, no va fallar: 2-0 al Còrdova amb gols de Faurlín i Chuli, i els de Bordalás que són tercers en solitari a 7 punts del Girona. En canvi, el Cadis va punxar. Va sumar tan sols un empat a casa amb el Nàstic (0-0), tot i jugar poc més d'un quart d'hora amb superioritat i tenir un penal a favor, que va desaprofitar Alfredo Ortuño. Amb aquest resultat, els gaditans cauen fins a la cinquena posició i es queden a 10 punts dels de Machín.

Amb aquest escenari, el Girona no podrà pujar de manera matemàtica aquest dissabte al camp del Llevant, situació que s'hauria pogut donar si ahir el Getafe i el Cadis haguessin perdut. Tot i això, els de Montilivi sí que podrien ser de Primera la setmana següent, a casa amb un Alcorcón que s'està jugant la permanència. Per fer-ho possible, hauria de guanyar al Ciutat de València, primer, i també superar el conjunt madrileny. A part, el Getafe hauria d'ensopegar en un dels seus dos propers compromisos: contra el Sevilla Atlètic aquest mateix divendres o la jornada vinent, a casa amb l'Elx.

Passi el que passi durant aquestes setmanes, el que ja és una realitat és que el Girona s'ha assegurat de manera virtual (i gairebé matemàtica) tancar la Lliga entre els sis primers classificats. Té ara 15 punts més que el Valladolid, el setè i el primer equip a ser fora del play-off. Precisament, queden 15 punts en joc. L' average entre tots dos equips està empatat (2-1 al Nuevo Zorrilla i també 2-1 a Montilivi), tot i que la diferència de gols general és molt superior als gironins: +24 per als blanc-i-vermells i +4 per als de Pucela. Sembla improbable que el Valladolid, que ho hauria de guanyar tot a base de golejades, pugui atrapar a un Girona que, a part, ho hauria de perdre tot.