Gens amant de parlar de Primera Divisió gratuïtament i malgrat ser un artista evitant pronunciar la paraula «ascens» en cada compareixença pública seva, Quique Cárcel no pot negar l'evidència. El Girona té el premi gros a l'abast i més després de la victòria de dissabte contra l'Osca a Montilivi (3-1) que va suposar un pas més cap a l'èxit. El Getafe, després de la seva victòria d'ahir contra el Còrdova (2-0) continua a 7 punts de distància però el calendari ja ha girat un full més i són només cinc les jornades que resten de competició. Per tant, amb 15 punts en joc, el Girona serà de Primera si en suma 8 punts més. «Hem demostrat que hi som seriosament, que volem fer-ho», explicava Cárcel. El màxim responsable esportiu reconeix que el Girona està en «un punt de somni i molt il·lusionats» tot i que encara no dona res per fet malgrat ser molt a prop del premi gros gràcies a la victòria de dissabte passat. «Va ser una victòria que ens apropa al gran objectiu però encara falta algun punt», recordava.

Són exactament 8 els punts que manquen al conjunt gironí per posar els dos peus a Primera Divisió. En aquest sentit, Cárcel aposta per assolir l'èxit «al més aviat possible» per així acabar amb els comptes i números que tothom està fent amb els perseguidors. «Ens ho hem de creure perquè ho tenim molt proper, tot i que encara falta. Esperem aconseguir-ho el més aviat possible». En aquest sentit, el proper compromís és dissabte al camp del ja ascendit Llevant. El Girona es plantarà al Ciutat de València sense possibilitats d'ascendir matemàticament però decidit a sumar tres punts que l'acostin encara més a l'objectiu. Per a Cárcel, el partit de dissabte «segur» que serà «complicat» malgrat que els valencians ja hagin assolit l'ascens matemàtic. En tot cas, el barceloní té ben clar que el Llevant no afluixarà malgrat no jugar-s'hi ja res. «No és el mateix que jugar-s'hi tres punts vitals però tenen molt bons jugadors que es voldran mostrar i ser honestos amb la seva gent i la seva professió i segur que competiran molt bé, com fins ara». Per aquest motiu, Cárcel aposta perquè el Girona «competeixi com bèsties i faci mèrits per guanyar com van fer davant l'Osca i el Lugo».

El triomf contra l'Osca va tenir el seu pes en or, perquè a banda de ser contra un rival directe també va trencar la mala sèrie de resultats a Montilivi on l'equip s'havia encallat i topat consecutivament contra Cadis, Rayo Vallecano i UCAM. «Era molt important guanyar per trencar la dinàmica. Les tres derrotes havien generat una mica d'incertesa», recordava també Cárcel. El conjunt gironí té dos partits més a l'estadi abans d'acabar la Lliga, Alcorcón i Saragossa.