Gorka Sagués Oscoz. Aquest és el nom i cognoms de l'àrbitre que era ahir designat per xiular el partit que aquest dissabte el Girona jugarà al camp del Llevant, líder de la categoria. El basc, les últimes quatre temporades a la categoria, és un autèntic talismà per als blanc-i-vermells. N'ha dirigit una desena de partits i en cap d'ells ha vist una sola derrota. Victòries i uns quants empats, però fins ara, amb Sagués Oscoz al camp, el Girona encara no sap què és perdre.

A més, els dos últims cops que el basc s'ha creuat en el camí dels gironins lluny de Montilivi, el resultat ha estat prou profitós. El més recent, un 0-1 a Ponferrada que va servir per als de Machín per classificar-se per a l'últim play-off d'ascens. Aquella mateixa temporada també va arbitrar un 0-3 a Albacete, amb un penal al minut 2 i la conseqüent expulsió del local Núñez. A fora, la resta són empats: 2-2 amb el Numància (14/15), 0-0 amb l'Hèrcules (13/14, i també va veure la vermella un jugador rival, en aquella ocasió Javi Hervás) i 0-0 a Alcorcón (13/14).

A casa, tan sols un triomf i la majoria empats, però tampoc s'ha hagut de lamentar cap ensopegada. Aquest curs va xiular en la igualada amb el Tenerife (1-1). Els resultats dels anys anteriors han estat un 2-2 amb el Llagostera (15/16), 2-2 contra l'Albacete (14/15), un contundent 6-0 al Lugo (13/14) i 2-2 amb el Numància (13/14).