Entrava dins les possibilitats perdre al Ciutat de València contra un Llevant líder i ja ascendit. I això és el que li ha passat al Girona, que ha pagat ben cares les seves imprecisions al darrere i que quan ha volgut reaccionar ja se li ha fet massa tard. Morales i Róber Pier han situat un 2-0 massa difícil de capgirar. Longo ha retallat distàncies però la remuntada s'ha quedat a mitges. Amb aquest resultat, el Getafe es manté a 7 punts de distància i el Tenerife i Cadis, a 9, quan només en queden 12 en joc perquè la Lliga s'acabi.

Ben aviat se li han complicat les coses al Girona, que ha vist com el Llevant ha tret petroli d'una badada entre Cifuentes i Ramalho. L'andalús, titular al carril dret, ha mesurat malament la passada cap enrere i el central ha reaccionat massa tard; el malentès l'ha aprofitat Morales, que s'ha plantat davant Bounou i l'ha batut amb un xut creuat, impossible per al porter. Era el minut 8.

Molt més intens han sortit els valencians, tot i ja no jugar-se l'ascens, contra un equip, el de Machín, massa tou al darrere i imprecís a l'hora de trenar jugades. Ben col·locat, el Llevant no ha hagut d'esforçar-se massa per aturar els tímids atacs dels blanc-i-vermells, que han avisat amb una rematada molt fluixa de Cifuentes al minut 10 que ha acabat fora, i una bona acció individual de Longo al 21 que no ha trobat rematador.

Una mica més clara ha estat la de Borja García passada la mitja hora; el madrileny, en una jugada embolicada, ha acabat rematant a porteria sense massa força i Raúl ha atrapat la pilota sense massa problemes.

Amb més claredat ha arribat el conjunt 'granota' als últims minuts del primer temps. Roger Martí s'ha trobat amb una bona intervenció de Bounou al 36 i poc després, al 43, el porter ha tornat a respondre amb molt d'encert en una rematada creuada que es colava al fons de la porteria.

Sense sacsejar l'equip i no fer cap canvi, el Girona ha sortit amb un altre aire després del descans, acostant-se amb més cara i ulls al camp contrari. Fruit d'aquesta empenta, ha arribat una doble ocasió bastant clara per empatar al minut 57. Primer, la rematada de Longo ha topat amb el cos de Raúl i en l'acció posterior, el xut de Borja s'ha perdut molt a prop del pal esquerre.

Semblava que l'escenari canviava, sobretot amb l'entrada de Mojica per banda esquerra. Però ha estat llavors quan el Llevant ha rematat el partit. Nova pèrdua de pilota, acció ràpida dels locals i Róber Pier, entrant des del darrere, ha enviat la pilota al fons de la porteria fent pujar el 2-0 a l'electrònic.

A la desesperada i amb un quart d'hora per al final, Machín ha decidit moure fitxa. Felipe ha entrat per un central, Ramalho, i l'equip ha variat el seu dibuix passant a jugar amb quatre defenses i dos atacants. L'experiment ha funcionat i ben aviat, Longo ha escurçat distàncies en una acció plena de lluita de l'italià, que s'ha fabricat tot solet el gol entrant amb tot dins l'àrea.

Amb el 2-1, el Girona s'ha llançat cap endavant a buscar l'empat i això ha facilitat que el Llevant hagi fregat el tercer. Abraham, que ha guanyat l'esquena del seu defensor, ha rematat amb tot al lateral de la xarxa al minut 82. La resposta, dos cops de cap de Juanpe gairebé consecutius que han acabat a les mans de Raúl. La reacció s'ha quedat a mitges.

Fitxa tècnica

Llevant: Raúl Fernández; Pedro López, Postigo, Chema, Toño García; Lerma, Rober Pier, Morales (Abraham, min. 75), Jason (Iván López, min. 88), Víctor Casadesús (Natxo Insa, min. 85); i Roger.

Girona: Bounou; Cifuentes, Ramalho (Felipe Sanchón, min. 76), Alcalá, Kiko Olivas, Juanpe, Aday (Mojica, min. 58); Pere Pons, Granell (Eloi Amagat, min. 69), Portu, Borja García; i Longo.

Gols: 1-0, Morales (min. 8). 2-0, Róber (min. 64). 2-1, Longo (min. 77).

Àrbitre: Sagués Oscoz (comitè basc). Ha amonestat els locals Lerma, Abraham; i també els visitants Ramalho, Granell, Eloi Amagat.

Estadi: Ciutat de València. 12.658 espectadors, amb un mig miler d'aficionats del Girona a les graderies.