El Girona va deixar escapar ahir al Ciutat de València una oportunitat d'or per deixar sentenciat l'ascens a Primera Divisió i poder celebrar-lo davant la seva afició dissabte que ve a Montilivi contra l'Alcorcón. Tot i la derrota al camp del Llevant (2-1), el conjunt de Pablo Machín encara té opcions de poder festejar l'ascens a la màxima categoria dissabte davant la seva afició. En bona part això és gràcies a la derrota del Getafe divendres al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla Atlètic (2-1), celebrada com una victòria entre l'afició del Girona, i que permet mantenir l'avantatge de 7 punts respecte als madrilenys a manca de ja només 12 per disputar-se. La jornada, a més a més, ha estat positiva perquè ni Cadis ni Tenerife van guanyar els seus partits -empats a Saragossa i Osca, respectivament, la qual cosa els deixa a 9 punts de distància.

Tot plegat fa que el Girona continuï estant a cinc punts de l'ascens matemàtic i no evita la possibilitat de poder-lo celebrar dissabte. Perquè així fos caldria una combinació de quatre resultats amb el requisit inicial que divendres que ve el Getafe no superés l'Elx al Coliseum Alfonso Pérez. En cas que els madrilenys ensopeguessin, dissabte el Girona seria de Primera Divisió si és capaç de superar l'Alcorcón a Montilivi i Cadis i Tenerife tampoc guanyessin els seus respectius partits davant Còrdova i Llevant. Aquesta combinació faria que cap dels perseguidors pogués ja atrapar-lo i donaria l'ascens a la màxima categoria als gironins a tres jornades per al final de la Lliga. En el cas que es donessin les tres primeres premisses però el Tenerife guanyés el seu partit amb el Llevant, l'ascens no seria matemàtic però sí virtual perquè el Girona té més bon average general que els canaris (+12).

«Ha estat una llàstima» coincidien els jugadors del Girona al final del partit ahir a València. I és que la derrota de divendres del Getafe davant el filial del Sevilla obria la ferma possibilitat de poder celebrar l'ascens dissabte que ve a Montilivi contra l'Alcorcón. Tot passava per guanyar ahir el Llevant però el líder va ser massa líder. No obstant això, el temps corre a favor del Girona que, tot i no sumar, veu com als seus rivals cada cop els queda menys marge per intentar caçar-lo. Així, amb aquesta jornada ja superada tan sols en resten 4 per jugar-se (12 punts en joc) i el marge d'error és mínim. Els 7 punts d'avantatge que manté el conjunt de Pablo Machín respecte al Getafe fa que als gironins els continuïn mancant només 5 punts per a assolir la fita tan desitjada.

Els de dalt contra els de baix

El Girona continua, doncs, depenent d'ell mateix per pujar a Primera Divisió. Tanmateix, la combinació que podria fer que hi hagués festa major a Montilivi dissabte que ve no és tan rocambolesca. Tot passa però, per superar un Alcorcón que arribarà amb molta moral després de dues victòries consecutives (a Oviedo i ahir davant el Rayo Vallecano) i sortir de les posicions de descens. Els rivals de Getafe i Cadis també s'hi jugaran molt, ja que l'Elx va caure ahir en llocs de descens i el Còrdova, tot i guanyar ahir davant el Reus (1-0), continua tenint el perill de les brases molt a prop. En canvi, el rival del Tenerife, el Llevant, ja no s'hi jugarà res. Ara bé, el 2-1 contra el Girona d'ahir fa que encara no siguin campions de Lliga matemàticament. A més a més, el seu golejador Roger Martí no va veure porteria i veu com Ángel Rodríguez (Saragossa) se li acosta. A tot això cal sumar que avui Joselu (Lugo) disputa el seu partit de la jornada contra l'UCAM Múrcia.

El partit del Cadis es disputarà a les nou del vespre, després que el Girona hagi jugat amb l'Alcorcón (19.00). Així, si es produeixen els resultats, la festa no seria fins a la nit.