El Girona té per davant quatre jornades per aconseguir els cinc punts que li falten per celebrar l'ascens a Primera. Un objectiu que ni la derrota de dissabte al camp del Llevant ha pogut fer perillar perquè la resta de perseguidors (Getafe, Tenerife i Cadis) també van fallar. Dissabte hi podria haver la primera ocasió per segellar matemàticament el salt a l'elit si es guanya a l'Alcorcón i madrilenys, canaris i andalusos no sumen els tres punts. Però de moment, a la plantilla, ningú es vol obsessionar a posar una data a l'objectiu. «Si no és la jornada que ve, serà l'altra i si no, l'altra. Del que estic segur és que ho aconseguirem», assegura el carriler Aday Benítez.

Tot i no sortir del guió habitual, del partit a partit, al vestidor del Girona s'hi ha instal·lat el convenciment que no es fallarà en el moment clau de la temporada. Samuele Longo, per exemple, recorda que «si hem passat tantes jornades en situació d'ascens directe és perquè ens ho hem merescut», i en aquest sentit indica que «hem de guanyar dos partits i ho farem». El davanter italià, que a València va tornar a veure porteria i ja suma 13 gols aquesta temporada, és «optimista» perquè «tenim un bon avantatge». L'ascens, mentre arribi, tant és si se celebra a Montilivi o a fora: «El que hem de fer és guanyar l'Alcorcón i si després els rivals fallen i ens faciliten les coses, millor. Però els primers que hem de fer la feina som nosaltres, i l'Alcorcón serà molt complicat perquè vindrà a Girona amb molta necessitat de punts».

Felipe Sanchón, que a València va tornar a tenir minuts en lliga per segon cop aquesta temporada, admetia que sabent la derrota del Getafe van poder jugar «amb més tranquil·litat» davant del Llevant, tot i que es van veure clarament superats pel líder. El davanter lamenta que «podíem haver tret alguna cosa més positiva» del Ciutat de València per acostar-se a Primera «però contra un rival així les errades es paguen molt cares». Felipe destaca que el Girona, tot i haver perdut, manté els set punts de coixí sobre el tercer «i queda una jornada menys» i reconeix que tot i que el vestidor s'aïlla dels comentaris que ho veuen tot fet «la nostra idea és poder celebrar-ho al més aviat possible». La plantilla va voler també enviar un missatge d'agraïment als seguidors que van viatjar a València. «El seu suport és fonamental per a nosaltres. Tant de bo ben aviat els puguem tornar els seus ànims amb la celebració de l'ascens a Primera», diu Longo.