El Girona visitarà el Nàstic el proper diumenge 28 de maig a les 18.00, en directe per Movistar Partidazo, segons ha anunciat aquest matí LaLliga. Pot ser un partit determinant per segellar l'ascens matemàtic a Primera en cas que no s'aconsegueixi aquest cap de setmana. El Girona és a només 5 punts de pujar, és a dir, que celebrarà l'èxit si guanya els dos propers partits contra Alcorcón i Nàstic sense haver d'esperar cap resultat dels rivals. En el moment en què Getafe, Cadis i Tenerife ensopeguin, el Girona en podria fer prou amb un sol triomf més.

De fet aquest dissabte els gironins tindran la primera ocasió per pujar, tot i que necessiten guanyar a l'Alcorcón (19.00) i esperar que no ho facin els seus tres perseguidors. L'ascens, si es produeix aquesta combinació, s'hauria de celebrar a les 11 de la nit, que és quan s'acabarà el Cadis-Còrdova (21.00). En funció del que passi aquest cap de setmana, el Girona sabrà què li cal per assegurar l'ascens a Tarragona. A més aquella jornada els de Machín jugaran sabent el resultat de tots els rivals. El Valladolid-Getafe es jugarà el dissabte 27 a les 18.00, igual com el Sevilla Atlètic-Cadis. Per diumenge al matí (12.00) quedarà l'Alcorcón-Tenerife.

Es podria donar el cas que el Girona pugés dissabte al vespre sense jugar a Tarragona si Getafe i Cadis punxen, o que s'arribés al derbi virtualment ascendits, tot també en funció del que passi aquest cap de setmana.