Va ser un dels primers fitxatges del Girona a l´estiu i de seguida les seves actuacions van donar la raó a la direcció esportiva del club. Intensitat, ganes, agressivitat, lluita, assistències i gols. Poca cosa se li pot demanar més a Cristian Portugués, Portu, en la seva primera temporada a Montilivi. Aterrat de l´Albacete, on va ser el jugador més destacat de l´equip manxec malgrat el descens, a Girona ha continuat amb la projecció esperada i està signant un curs per emmarcar. A diferència de l´any passat, al Girona les coses rutllen -i de quina manera- i Portu ha continuat amb el seu creixement futbolístic. Tant, que a quatre jornades per al final de la competició, ja ha superat els seus millors registres a la categoria de plata. Així, el migcampista nascut a Beniel (Múrcia) suma ja 8 gols i ha repartit també 7 assistències que han acabat amb dianes de companys seus. Uns números en consonància amb un Girona, segon classificat, que lluita per esbotzar definitivament la porta que condueix a Primera Divisió. En aquest sentit, ahir, el 9 blanc-i-vermell va rebre el reconeixement de part de la Penya Nord-Àlex Granell com el jugador Extraordinari de la temporada. A més a més, la penya li va retre homenatge per ser l´autor del gol 500 a Segona Divisió, aconseguit al camp del Reus fa uns mesos.

El gran rendiment de Portu, que és a punt de fer 25 anys, a banda d´enlluernar Montilivi i meravellar l´afició gironina, ha cridat l´atenció de diversos clubs de Primera Divisió, un dels quals el València, l´equip on es va formar. En aquest sentit, la secretaria tècnica del conjunt valencià no va deixar escapar l´oportunitat dissabte passat de veure en directe Portu al partit que el Girona va disputar al camp del Llevant. Va ser l´exjugador valencianista Jorge López, l´encarregat de prendre bona nota de les evolucions de Portu contra el conjunt blaugrana. El seguiment de Portu ve de lluny, ja que l´exjugador del Barça Paco Martínez, que treballa per l´àrea esportiva del València, sol veure´l en directe en acció als partits a l´estadi. Portu va aterrar a Montilivi a l´estiu després de quedar lliure de l´Albacete per culpa del descens. El Girona va acordar el seu fitxatge i li va signar un contracte per tres temporades, fins al juny de 2019. Per aquest motiu, si el València, o l´equip que fos, pretengués comptar amb els serveis de Portu, hauria de negociar amb el Girona. A no ser, això sí, que algun club es decidís a pagar la clàusula de rescissió.

Contra l´Osca, en el darrer partit a Montilivi, Portu va aconseguir el seu vuitè gol de la temporada. Es tracta del seu millor registre des que va acabar la seva etapa de formació. Els 6 gols fets amb l´Albacete les dues anteriors temporades (14-15 i 15-16) eren el seu sostre, ja que durant el seu pas pel planter del València, solia actuar com a pivot defensiu i no tenia tanta arribada. A més a més dels 8 gols, Portu ha repartit 7 assistències.

A l´acte d´ahir al vespre, Portu va rebre el reconeixement de l´afició per la seva bona temporada. Cap a mig centenar de persones van assistir a l´acte al bar Da Vinci de Girona, on Portu va rebre l´escalf i els ànims dels aficionats per no deixar escapar l´ascens a Primera Divisió. El club hi va estar representat pel conseller Salvador Capdevila. També hi era Àlex Granell i membres d´altres penyes del Girona. «Aquest trofeu hauria de ser per a tota la plantilla perquè si no fóssim extraordinaris tots, no hauríem arribat fins aquí. Estem lluitant per un somni que tenim molt a prop», va subratllar el futbolista. Portu va ser elogiat per Esteve Fernández, el president de la penya Nord-Àlex Granell: «ha complert amb els requisits d´entrega i esforç que es demanen als jugadors i ha fet bo el refrany que al pot petit hi ha la bona confitura».

Portu va assegurar que el possible interès del València i d´altres clubs de Primera «són rumors» i que ell només està «centrat a guanyar l´Alcorcón aquest proper dissabte».