La primera premissa per tal que el Girona tingui opcions de pujar matemàticament demà es defineix aquest vespre (21.00, GOL TV) en el partit que enfronta el Getafe amb l'Elx. Un empat o una derrota del conjunt madrileny davant els il·licitans obriria les portes de la combinació màgica que pot acabar amb el Girona a Primera Divisió demà a tres quarts i cinc d'onze de la nit. Si avui el Getafe no és capaç de derrotar un necessitadíssim Elx, pujaria matemàticament si demà guanya el seu partit contra l'Alcorcón i també si Tenerife i Cadis no superen Llevant i Còrdova, respectivament.

La derrota contra el Sevilla Atlètic de la setmana passada va deixar molt tocat un Getafe que es veia amb cor de perseguir el Girona. Els madrilenys,a 7 punts dels gironins a manca de 12 per disputar-se, tenen el Valladolid a 5 punts i aposten per assegurar la tercera posició del play-off. Això sí, sense renunciar a aprofitar cap relliscada del Girona. Ara bé, la setmana que ve els de José Bordalás visiten Zorrilla en un duel directe per a la promoció i per això, la prioritat ara és garantir-se'n un bitllet. «Venim d'una derrota i com més aviat assegurem el lloc de play-off millor», deia ahir un Bordalás que avui, sancionat, no podrà ser a la banqueta. El tècnic, malgrat tot, encara no veu res tancat. «Tret del Llevant que ja ha pujat i del Girona que té el play-off segur, la resta d'equips no tenen res garantit. Seran tots partits molt exigents i disputats», deia.

El rival del Getafe aquest vespre és un Elx en hores baixes que ha caigut en descens en el pitjor moment. El conjunt il·licità arriba al Coliseum Alfonso Pérez sense alguns dels seus millors homes com Borja Valle, sancionat, o Pedro, Guillermo, Fraile, Mandi, Matilla i Albacar, lesionats. En canvi, el tècnic, Vicente Parras, recupera el veterà Pelegrín a més de Túñez, Luis Pérez i Malonga. A manca de quatre jornades per disputar-se, l'Elx, que ha encadenat cinc derrotes consecutives, és a un punt de la salvació.

Julio Velázquez, perdonat

D'altra banda, l'entrenador de l'Alcorcón, Julio Velázquez podrà asseure's demà a la banqueta visitant de Montilivi després que Apel·lació li perdonés el segon partit de sanció que li havia imposat Competició.