El Girona haurà d´esperar, com a mínim, fins al proper cap de setmana per segellar matemàticament l'ascens a Primera Divisió. La combinació de resultats que necessitava l'equip blanc-i-vermell per fer realitat el somni aquesta mateixa nit es va trencar ahir, només de començar la jornada: el Getafe, que no havia de passar de l'empat, superava l'Elx al Coliseum i allargava una jornada més la pugna per un ascens que, amb tot, quedarà molt a prop pel Girona si aquest vespre tomba l´Alcorcón.

Ara el Getafe suma 64 punts, 4 menys que els de Pablo Machín (68), que segueixen estant matemàticament a 5 de pujar. I seran només dos si avui aconsegueixen tombar els madrilenys en un estadi que fregarà el ple després que també s'hagin esgotat les localitats corresponents a la grada visitant, que el club va poder comercialitzar en constatar que l'Alcorcón no mobilitzaria seguidors a Montilivi.

De reüll el Girona avui també estarà al cas del que facin el Cadis i el Tenerife, els altres dos perseguidors immediats, que encara tenen opcions matemàtiques de pujar directe. Guanyant, el Girona pràcticament eliminarà aquests dos equips, perquè s'assegurarà tenir-los, com a mínim, a 9 punts de diferència quan només en quedaran 9 en joc.

Amb els andalusos l'average està perdut i, amb els canaris, igualat (en aquest cas s'hauria d'esperar al general, a final de lliga). El Getafe es convertiria, per tant, en l'únic rival real que podria fer perillar l'ascens directe, tot i que per fer-ho hauria de guanyar els tres partits que li resten (Valladolid, Almeria i Mallorca).

L'equip de Bordalás venia de perdre al camp del Sevilla Atlètic i va sortir amb convicció davant d'un Elx que va seguir absolutament encallat. Abans del gol de Molina, rematant de cap un servei de córner, Chuli ja havia enviat una pilota al pal. Amb el marcador a favor els madrilenys van reduir el ritme de revolucions, sense que l'Elx pogués fer gaire res per inquietar la porteria dels madrilenys. Els alacantins seguiran en zona de descens, amb 42 punts.

Un altre equip que tampoc aixeca cap és el Nàstic. El rival del Girona el diumenge 28 seguirà, com l'Elx, en zona de descens, després de perdre ahir a Vallecas (2-0) contra un Rayo cada vegada més a prop de la permanència. Manucho i Embarba, a la segona part, van certificar la superioritat dels madrilenys sobre un equip de Tarragona amb poca pólvora.

El Nàstic esperarà el Girona amb moltes urgències. Si els de Machín guanyen avui podrien ascendir dissabte o diumenge al matí, abans de jugar el derbi, en funció dels resultats dels perseguidors. També ho farien imposant-se al Nou Estadi.