«Normalitat». Aquesta és la màxima amb què el Girona ha preparat el partit d´avui. Segurament escarmentat per les experiències de les dues anteriors temporades, Pablo Machín ha volgut que la setmana transcorregués amb naturalitat i que no fos diferent de les altres. «Es tracta d´un partit més», deia ahir sobre la cita d´avui a Montilivi. «Ens hem de centrar exclusivament a guanyar el partit tan difícil que tenim, independentment del que facin els altres. Si després els resulats ens van bé, fenomenal, però la nostra obligació és fer els deures com hem fet fins ara», argumentava. «Hem d´invertir i focalitzar tota l´energia en l´Alcorcón».

Inevitablement, el sorià percep a l´entorn «un ambient diferent i una ciutat tremendament il·lusionada amb l´equip». Això no obstant, no fa que l´eufòria entri al vestidor. I és que al cap dels jugadors i tècnics només hi ha un objectiu: vèncer l´Alcorcón. En cas de fer-ho, el Girona tindria molt de cara l´ascens a Primera Divisió i Machín n´és conscient. «Ens donaria moltíssim perquè es van acabant les jornades», deia ahir el tècnic, que manté el seu convenciment que el Girona ascendirà. «Tinc clar que l´equip pujarà perquè s´ho mereix. Tot i això, al nostre ADN hi ha el patiment i sabem que cada punt ens ha costat moltíssim», destacava.

El sorià va voler remarcar una i altra vegada «la dificultat» que suposarà derrotar els madrilenys. «Serà un partit molt dur. Si nosaltres ens hi juguem molt per dalt, ells ho fan per baix. En un partit concret pot passar qualsevol cosa», deia. La bona dinàmica amb què arriben els madrilenys a Montilivi (dos triomfs seguits) han revifat les opcions de permanència de l´equip. «El seu entrenador ha demostrat saber tocar la tecla adequada per canviar la dinàmica», reconeixia. En aquest sentit, l´Alcorcón fa una clara aposta ultradefensiva ara amb un 5-4-1 sense el seu màxim golejador David Rodríguez ni un dels seus homes més desequilibrants Óscar Plano. «Ningú es llança pedres a la seva teulada. Per algun motiu deu ser», deia Machín que confia a «tallar-los la ratxa» aquesta tarda.

Machín té clar que l´afició avui novament estarà al costat de l´equip i li demana que els doni suport «des del minut 0 fins que xiuli l´àrbitre». De totes maneres i veient el rival d´avui, té clar que caldrà tenir «molta paciència». «Tothom vol marcar de pressa però això no et dona la certesa d´encarrilar el partit i ho hem patit. L´Alcorcón serà previsor i haurem de tenir prou paciència per aprofitar cada moment i no cometre errors que siguin difícils d´arranjar», raonava.