El Girona és a un sol punt de Primera divisió. En fa prou amb un empat, demà, al camp del Nàstic, per celebrar un èxit històric que persegueix des de fa tres temporades consecutives.

El Getafe ha perdut aquesta tarda al camp del Valladolid (1-0) gràcies a un gol d'Álex Pérez i, d'aquesta manera, ha dit pràcticament adéu a la possibilitat de discutir l'ascens directe als de Machín.

De fet, el Girona només necessita un punt i té tres partits per aconseguir-lo: avui davant del Nàstic, diumenge que ve a casa contra el Saragossa o a Còrdova, en la darrera jornada. Però tal i com s'ha posat la cosa, més val resoldre-ho el més aviat possible.

El Getafe suma 64 punts i només pot arribar a 70 (els queden dos partits, a casa amb l'Almeria i a fora, a Mallorca) si ho guanya tot. El Girona, que en té 69, defensa el segon lloc, que serà seu si fa un punt més. Amb 70, i el gol average guanyat als madrilenys, l'ascens a Primera divisió és matemàtic per als de Montilivi.

De fet, el Girona és avui més a prop de Primera, fins i tot, que el 7 de juny de 2015, el del fatídic dia del Lugo. En l'escenari actual els gironins necessiten un punt en tres partits. Aquell dia, en l'última jornada de la lliga 2014/15, el Girona estava obligat a fer el mateix resultat que el seu adversari, l'Sporting, que l'havia collat fins el darrer partit.

Els blanc-i-vermells havien arribat a la darrera jornada dos punts per sobre dels asturians, amb els quals tenien l'average particular igualat. Al final va acabar resolent la diferència general a favor del conjunt de Gijón.

El Girona ha posat rumb cap a Tarragona a 3/4 de 7 del vespre, on l'expedició quedarà concentrada a l'espera del partit de demà. Al camp del Nàstic, que s'hi juga la permanència, hi haurà 1.500 seguidors gironins, que viatjaran amb el convenciment que l'ascens a Primera divisió, aquesta vegada, no es pot escapar.

El partit de Valladolid ha sigut molt dur, disputat de poder a poder per dos equips que s'ho jugaven tot. El Valladolid, mantenir la posició de play-off després de la victòria de l'Osca contra el Lugo; el Getafe, per seguir somiant en atrapar el Girona i certificar definitivament, almenys, el tercer lloc, de cares a la fase d'ascens.

Al final ha decidit un gol d'Álex Pérez a la segona part, tot i que el Getafe també ha tingut les seves ocasions, sobretot una de Molina, encara amb el 0-0, que ha enviat als núvols sol davant Isaac Becerra.

La de demà es preveu una jornada històrica a la ciutat. El Nàstic-Girona es jugarà a les 18.00 i es podrà veure per Movistar Partidazo. Amb un punt, el Girona serà de Primera divisió, aconseguint una fita que se li ha escapat els tres últims anys i que mai ha aconseguit cap club de la província.