Coneixent Pablo Machín, és pràcticament impossible que faci jugar un futbolista que durant la setmana pràcticament no s'hagi entrenat, o que ni tan sols hagi trepitjat la gespa. Però arribats al tram decisiu de la temporada i tractant-se de dos homes importants en els seus esquemes com ho són Aday Benítez i Pablo Maffeo, saber què en farà d'ells aquest cap de setmana amb la important visita a Tarragona és una veritable incògnita.

Sembla difícil que puguin arribar a temps, però ahir, durant l'habitual roda de premsa dels divendres, Machín no els va voler descartar. A cap dels dos. Ni a Maffeo, que dijous s'havia retirat de la sessió amb cara de molt pocs amics, ni tampoc a Aday, a qui uns problemes musculars el van deixar fora de la llista per jugar contra l'Alcorcón i qui durant tota aquesta setmana ni s'ha exercitat.

Mentre que Sebas Coris i Rubén Alcaraz estan descartats, i que Richy Álvarez tot i que ja s'entrena amb el grup tampoc encara està per debutar, a Aday i Maffeo el tècnic va decidir penjar-los l'etiqueta de dubte a l'esquena. «Encara queda la feina dels fisioterapeutes perquè ens diguin si hi podrem comptar o no. Vull pensar que no estan descartats, però cap dels dos han fet gairebé res durant tota la setmana. No volíem forçar a ningú als entrenaments. Si és necessari, arribats a aquestes altures, ens pensaríem fer-ho per la competició», deia Machín quan se li va preguntar per l'estat de tots dos futbolistes. De pistes, per tant, ben poques.

Tampoc va decidir xerrar massa quan se li va preguntar si arriscaria fent jugar a algun d'ells tot depenent del que faci avui el Getafe a Pucela. «Si guanya el Valladolid, amb un empat ens podria servir per ser de Primera. Però fins que no es produeixi, no vull valorar tot plegat. El que està clar és que depenent de quin sigui el resultat encararem el nostre partit amb més o menys necessitat». Aday ja no va jugar la setmana passada i el seu lloc el va ocupar Johan Mojica, un dels més destacats; el colombià sembla que repetirà titularitat. A l'altra banda, Maffeo va ser titular contra l'Alcorcón i tenia tots els números de repetir al Nou Estadi. Si finalment està recuperat, jugarà. Si no, la dreta serà per a Miguel Ángel Cifuentes.

També va parlar Pablo Machín del Nàstic, un rival que se la juga i que aquesta setmana canviava d'entrenador apostant-ho tot a una última carta quan només queden tres jornades per al final de la lliga. «Estaran extramotivats perquè la necessitat sempre és un plus. Intentarem que no sigui superior que la nostra per pujar a Primera. El canvi d'entrenador ha estat un moviment per intentar buscar un revulsiu. Nosaltres haurem de demostrar que estem a l'altura i que volem l'ascens», deia. Això sí, un cop més recordant que el més important és el mateix Girona i no pas el rival de torn. «El que espero és veure un equip, el nostre, que si és capaç de competir al màxim com ha fet durant bona part de tota la competició tindrà moltes més opcions de guanyar. Si competim com ho vam fer contra l'Alcorcón estarem en el bon camí. A part d'això, el Nàstic té nivell, jugui qui jugui, per guanyar a qualsevol».

També va tenir paraules d'agraïment cap al miler i mig d'aficionats que es desplaçaran fins a Tarragona per animar l'equip. «Això diu molt del creixement del club i de la implicació dels nostres seguidors. Fa uns anys al Miniestadi també hi va haver un èxode massiu. L'ambient segurament es farà notar».

I fins i tot va tenir temps de tirar d'ironia quan se li va qüestionar si la temporada se li estava fent llarga. «Se m'està fent etern i això em treu anys de vida!», va dir, en to de broma, abans d'admetre que «són coses de la feina. Més patiment tindria si estigués en la posició del Nàstic. El que volem tots és tenir les papallones a l'estómac per obtenir ascensos i no per evitar ascensos».