Mai abans el Girona ho tenia tan a prop. Després de la derrota d'ahir del Getafe, als gironins només els queda sumar un punt més, dels nou que li queden en joc, per pujar matemàticament a Primera Divisió. Una fita històrica que l'equip afrontarà a Tarragona amb diversos dubtes a l'alineació, sobretot en els carrils i en la punta d'atac. Aquesta setmana s'ha estat molt pendent de l'estat físic de Maffeo i això podria obrir la porta a Cifu; Mojica va ser titular la setmana passada contra l'Alcorcón per l'esquerra i, amb menys minuts que Aday durant la temporada, pot ser una opció per posar explosivitat al partit des del xiulet inicial de l'àrbitre.

L'empat de la setmana passada contra l'Alcorcón (0-0) va deixar un mal sabor de boca a un equip que va tenir ocasions de tots colors com perquè el marcador s'hagués desequilibrat al seu favor. L'ambició i les ganes demostrades per l'equip fan que s'hagi de ser optimista per al dia d'avui. Pablo Machín ja avisava de «l'extramotivació» que tenen els seus jugadors per a l'enfrontament d'aquesta tarda. Serà un punt clau per imposar-se, però que al mateix temps s'ha de controlar perquè l'equip no acabi pagant aquest excés de motivació.

El premi per puntuar al Tarragonés és d'allò més extraordinari i no per això el Girona hauria de canviar el seu guió. I segurament això no ho permetrà Machín. L'autocontrol i gestionar les emocions seran tan importants com contrarestar les necessitats del rival. El principal problema per al tècnic de Sòria per al matx serà veure com arriben Aday i Maffeo al partit. Sobretot el segon, que aquesta setmana ha estat pràcticament inèdit als entrenaments de grup per unes molèsties. Al seu lloc entraria Cifu. A l'altra banda, com la setmana passada contra l'Alcorcón, Mojica ocuparia la zona esquerra de l'equip i buscarà ser un dels homes més importants, tal i com ho va ser fa set dies contra l'Alcorcón a Montilivi.

Feia broma Machín a la roda de premsa prèvia del partit assegurant que la dolça agonia que està vivint l'equip amb l'ascens «se m'està fent eterna i això em treu anys de vida». Amb tot el viscut les últimes temporades i l'excel·lent trajectòria del Girona aquesta temporada, on pràcticament no ha deixat escapar en cap moment la segona posició, es fa difícil pensar que l'equip es desinfli a l'escenari d'avui. L'única baixa confirmada per al partit és la d'Alcaraz, lesionat, a més de la de Richy, que encara no té l'alta mèdica.

El trio de centrals sembla que no tindrà variants i Kiko Olivas, Alcalá i Juanpe en seran els protagonistes. Al mig del camp, la presència de Pere Pons és indiscutible i també ho podria ser la de Borja García, que va reactivar l'equip a la segona part de l'últim partit de lliga i el joc de l'equip passa per les seves botes quan està sobre el terreny de joc. Granell, que torna de complir un partit de sanció, té números de ser el tercer home al mig del camp en detriment d'Eloi Amagat. Falta saber quin dels dos puntes, Sandaza o Longo, pot sacrificar Machín si decideix donar entrada a Portu a la punta d'atac.

No hi ha cap mena de dubte que el partit del Girona avui a Tarragona pot marcar un abans i un després a la història del Girona. Puntuar permetria a l'equip pujar a Primera Divisió i per la porta gran, mitjançant l'ascens directe, una fita inèdita a la província.

Nano debuta a la banqueta grana

L'ascens és el gran premi per al Girona, però el Nàstic, que començava la jornada en zona de descens a Segona B, necessita sumar els tres punts si no vol complicar-se la permanència a dues jornades per al final. I buscarà aquest triomf amb la principal novetat de Nano a la banqueta, que ha arribat aquesta setmana al conjunt grana des de Getafe.

El Nàstic compta per a aquest partit amb una baixa molt delicada. El migcampista Sergio Tejera, un dels millors homes dels tarragonins, no podrà jugar per sanció. Al seu lloc al mig del camp entrarà Emaná per davant de Luismi, que arriba just per uns problemes físics però apunta a la titularitat. Jean Luc i Lobato seran els extrems, mentre que la principal amenaça per als gironins serà Manu Barreiro.

Els tarragonins, que fa cinc jornades que no guanyen, disputaran la primera de les últimes tres finals. Al Nàstic, a diferència del Girona, no li val l'empat.