El desenllaç de la lliga promet emocions fortes quan només resten dues jornades per tancar la fase regular de la temporada 2016-2017. Empatant o guanyant diumenge contra el Saragossa a Montilivi (20 h), el Girona serà equip de Primera Divisió. El Saragossa hauria arribat salvat si el Rayo no li hagués empatat en els instants finals ahir a La Romareda (1-1). Els aragonesos, però, segurament en farien prou amb un empat a Montilivi per garantir la permanència: tenen l´average guanyat a l´Alcorcón, l´equip que marca el descens, i la distància entre tots dos és de cinc punts quan en resten sis en joc. Ara bé, la situació es podria complicar en casos d´empats entre tres, quatre i fins i tot cinc equips.

En tot cas, la combinació de resultats per aquestes dues últimes jornades encara deixa una hipòtesi més sobre la taula després dels resultats d´aquest cap de setmana. I aquesta és la següent. En cas que el Girona sigui incapaç de puntuar diumenge a Montilivi -es quedaria amb els 69 punts actuals-, el Getafe empati contra l´Almeria -es posaria amb 65 i ja quedaria descartat per a la segona posició- i el Tenerife guanyi el Nàstic -es posaria amb 66- i en la darrera jornada guanyant al camp del Saragossa, els illencs podrien atrapar l´equip de Pablo Machín (69 punts) sempre i quan els gironins no guanyessin a Còrdova. Llavors, Girona i Tenerife arribarien a la conclusió de les 42 jornades de lliga empatats a 69 punts a la classificació. Arribats aquí, caldria anar a la diferència de gols amb el Tenerife, que actualment és favorable a l´equip de Montilivi per 6 gols (abans de començar la jornada era de +10). En funció de quins fossin els resultats en les dues jornades que resten, aquesta diferència es podria eixugar. D´entrada, si aquesta combinació es produís diumenge, el Girona no podria celebrar encara l´ascens tot i que el Getafe no guanyés.

A la zona baixa l´emoció està també garantida. Amb els resultats d´aquest cap de setmana, Alcorcón, Mallorca i Elx s´enfonsen una mica més. El Nàstic, guanyant el Girona, ha sortit del descens i depèn d´ell mateix per garantir-se la continuïtat a la categoria.