Un vídeo publicat a Instagram per Aday va encendre les xarxes socials ahir a la nit. En les imatges, gravades des de l´interior de l´autocar del Girona just en l´arribada a l´estadi, es pot sentir com un jugador de l´equip blanc-i-vermell insulta els aficionats que estaven esperant l´equip. Aday va penjar el vídeo sense adonar-se del que se sentia de fons i, tot i que el va esborrar al cap d´uns minuts, la gravació va córrer per les xarxes. «Fills de... on estàveu a l´hivern, gossos, heu aparegut del no-res», se sent clarament, sense que es pugui identificar qui és el jugador. El carriler va donar la seva versió al club dient que el comentari era una broma d´un futbolista a un grup d´amics que va reconèixer entre l´afició i que en cap cas es volia retreure res ni insultar els seguidors.

El comunicat explica que "un cop coneguts els fets que es varen produir durant el dia d´ahir després del partit Nàstic-Girona, on es varen realitzar, per part d´un membre del primer equip, uns desafortunats comentaris que van ser difosos a través de les xarxes socials", el Consell d´administració s'ha reunit d'urgència per determinar l'obertura d'un expedient que permeti aclarir els fets "reunir tota la informació possible i depurar responsabilitats".

En aquest sentit es destaca que el club "condemna enèrgicament qualsevol tipus de manifestacions o declaracions injustificades i incorrectes en el tracte mantingut amb tercers i que atempten contra els valors del Girona". En aquest sentit El Consell "vol agrair el suport incondicional rebut de l´afició durant tota la temporada i la seva il·lusió dipositada en l´equip".

El polèmic vídeo es va escampar com la pòlvora diumenge al vespre, després que el Girona no pogués sumar a Tarragona el punt que li falta per certificar d'una vegada per totes l'anhelat ascens a Primera. Tot i haver-se avançat 0-1 amb un gol de Maffeo al primer minut, a la segona part l'equip es va desfer i va acabar perdent per 3-1 davant d'un rival que s'hi jugava la permanència. De seguida les xarxes socials es van omplir de comentaris lamentant les paraules d'aquest jugador no identificat i les rialles que se senten al seu costat. Cal recordar que el vídeo es va enregistrar durant l'arribada de l'autobús dels jugadors al Nou Estadi, amb més d'un miler d'aficionats gironins aclamant-los.

La polèmica arriba en molt mal moment. A dues jornades del final de lliga, amb Pere Pons i Maffeo lesionats, i encadenant ja tres jornades seguides sense guanyar, el Girona és a un sol punt de l'ascens, però entre la mala ratxa de resultats i els comentaris del vídeo l'ambient ha quedat enrarit. Per això el Consell d'Administració del Girona reclama que "en aquests moments club, jugadors i afició hem de treballar plegats per tal d´aconseguir l´objectiu més important al que ha aspirat el club en tota la seva història".

Diumenge a les 20.00, en la penúltima jornada de Lliga, els gironins tindran una nova ocasió per certificar el salt a l'elit. En faran prou empatant contra un Saragossa que, precisament, amb un punt també podrà assegurar la permanència a Segona. Tots els partits es jugaran en horari unificat, tal i com és habitual en les dues darreres jornades del campionat.