No hi ha persona al món que més ganes tingui de veure el Girona a Primera com Pablo Machín. Ell, que va suar la cansalada per salvar un equip que semblava mort el 2014, ha patit en primera persona les bufetades contra el Lugo i Saragossa de fa dos cursos, i la decepció amb l´Osasuna d´un any enrere. Ara que el futbol li ha brindat una altra oportunitat i que l´ascens se li ha posat més en safata que mai, es deu estirar els cabells cada setmana que veu com l´oportunitat de torn s´esfuma. Sobretot ahir, quan amb un punt ja n´hi havia prou i el partit es posava molt de cares al primer minut. Patir, tot impotent, des de la banqueta la remuntada del Nàstic i haver d´ajornar l´alegria una jornada més, el va deixar tocat. Ell repetia en sala de premsa que està «convençut» que el Girona acabarà pujant, que no hi ha motius per patir, però aquesta vegada va admetre que, més que pel resultat final, marxava descontent amb d´altres coses.

Una, sobretot, va ser la falta de fam, d´actitud o d´energia que els seus jugadors van demostrar als segons 45 minuts. I això, just després de fer una bona primera meitat, posant-se per davant i deixant la celebració ben encarada. «Per com ens han anat les coses en el passat, està clar que estem destinats a celebrar l´ascens patint», va dir. Perquè sí, Machín confia cegament que es pujarà. «Estic convençut que en les dues properes jornades sumarem algun punt». Ara bé, hi va posar una condició indispensable: «Hem de competir una mica millor de com ho hem fet a la segona meitat».

Perquè tot i que el derbi havia començat «com estava previst» i complint «l´objectiu» que s´havia treballat durant tota la setmana, que no era cap altre que «marcar ben aviat», les coses es van torçar després del descans. «Un equip que està per no baixar ha demostrat la seva capacitat, però nosaltres no hem estat a l´alçada. Hem trobat a faltar l´energia d´en Pere (Pons) al mig del camp i en Maffeo se´ns ha lesionat. La necessitat del Nàstic i la seva qualitat han fet que hagin estat superiors», va analitzar. Per a Machín, la «desesperació» en veure´s per darrere del marcador «ens ha fet ser més desorganitzats»; i «hem semblat pitjor equip del que realment som».

I això que les coses anaven de meravella. «Hem sortit fenomenal. Tal i com volíem. El Nàstic és un equip amb dubtes i l´obejctiu era fer un gol aviat. Se´ns ha posat tot magnífic i ho hem fet bé al primer temps. Ens hem sobreposat a la lesió d´en Pere (Pons) al primer temps. Però no al que ens ha passat després del descans». Després de posar en dubte el primer gol de Manu Barreiro («ha entrat com un tren i algunes vegades es pot xiular falta») i de dir que «ara pot semblar tot un desastre i que apareguin els fantasmes del passat», Machín va mostrar un cop més la seva vessant més positiva i optimista, deixant ben clar que al seu imaginari només hi apareix un Girona de Primera: «Ens ha costat molt arribar fins aquí i no ho deixarem escapar. Estic convençut que farem un punt, suposant que el Getafe guanyi els dos partits que li queden. El més important és recuperar la gent de la millor manera possible». Anímica, però també físicament. Perquè el derbi va acabar amb Pere Pons i Pablo Maffeo lesionats. «Si tots dos tenen ruptures fibrilars, per més que els vulgui animar i recuperar estic segur que no els tindré la setmana vinent. Caldrà veure què és el que tenen».

I va rematar la seva lliçó de positivisme: «Estic totalment convençut que pujarem i crec que serà la propera jornada a casa amb la nostra gent. Penso així perquè és la meva obligació i perquè tinc clar que serà així», va dir. Finalment, va agrair la resposta del miler llarg d´aficionats que van citar-se al Nou Estadi, lamentant el resultat final: «Ens hauria agradat celebrar-ho avui (ahir per al lector), però el futbol no és mai el que vols, sinó el que pots. El Nàstic ha estat superior i no hi ha res més a dir»