El Girona va ser de Primera Divisió durant pràcticament una hora diumenge gràcies al gol de Pablo Maffeo només començar el partit contra el Nàstic. Una nefasta segona part, amb tres gols en vint minuts, va evitar l'ascens dels gironins i ajornava una festa per a la qual des de feia hores gairebé dos milers d'aficionats blanc-i-vermells desplaçats a Tarragona ja estaven a punt. La derrota (3-1) per descomptat que no fa saltar les alarmes, però ha anat acompanyada d'un incendi en forma de vídeo on se sent un jugador del Girona insultant i renyant la seva afició que ha enrarit l'entorn. El polèmic vídeo es va escampar com la pólvora diumenge al vespre. De seguida les xarxes socials es van omplir de comentaris lamentant les paraules d'aquest jugador no identificat i les rialles que se sentien al seu costat. El vídeo en qüestió es va enregistrar durant l'arribada de l'autobús dels jugadors al Nou Estadi, amb més d'un miler d'aficionats gironins aclamant-los.

Per la dimensió de les crítiques i la polèmica generada pels comentaris -en castellà- del jugador ("Fills de puta, on éreu a l'hivern, gossos, heu aparegut del no-res", el club va decidir intervenir i ahir mateix el Consell d'Administració es va reunir d'urgència i per determinar l'obertura d'un expedient que permeti aclarir els fets, «reunir tota la informació possible i depurar responsabilitats».

L'enrenou generat pel vídeo va aixecar tanta polseguera que va fer acostar ahir al migdia un piló de mitjans de comunicació gens habituals a l'entrenament de l'equip. Acabada la sessió, va ser el torn dels jugadors que van fer pinya, van lamentar uns fets que van qualificar de «malentès» i van emplaçar l'afició a seguir-los donant suport diumenge en el partit «més important de la història del club». El capità Eloi Amagat, amb Granell i Aday als costats i acompanyat per tota la plantilla, cos tècnic, delegat i director esportiu, va llegir un comunicat amb el qual va voler treure ferro a tot aquest assumpte, aprofitant per demanar tot el suport possible de cares al duel contra el Saragossa que podria suposar l'ascens a Primera.

Eloi, que en cap moment va donar noms ni va assenyalar ningú com a autor dels comentaris, va deixar clar que «els èxits són de tot l'equip i quan cometem un error l'assumim tots». Va voler deixar clar que «en cap moment» els insults que se senten al vídeo anaven dirigits «a tota l'afició», sinó a uns «amics» que el futbolista en qüestió va veure entre la multitud durant l'arribada de l'autocar al Nou Estadi. «Demanem disculpes a tota l'afició pel que considerem que ha estat un malentès», va seguir, abans de reclamar el suport de «tothom» diumenge. «Ens espera el partit més important de la nostra història. Us demanem a tots que, com sempre, estigueu al nostre costat», va afegir. Un cop llegit el comunicat, en català i en castellà, no hi va haver torn de preguntes i els jugadors van abandonar la sala de premsa.

Sigui com sigui, l'incendi generat pel vídeo ha generat des de diumenge al vespre un munt de comentaris a les xarxes socials que han enterbolit el sentiment d'una afició entregada al seu equip i als seus futbolistes en l'inici del que pot ser la setmana més gran de la història del club blanc-i-vermell. La plantilla descansarà avui i demà tornarà a la feina per començar a preparar ja el partit de diumenge contra el Saragossa.