Un punt. Amb això, el Girona en farà prou per ser matemàticament de Primera Divisió. No cal estudiar-ho més, ni mirar-s'ho de mil i una maneres; empatant un dels dos partits que queden de lliga serà suficient. Sobre el paper, sembla difícil que no es pugui aconseguir aquest botí, per poc que sigui, contra Saragossa i Còrdova en els dos darrers capítols d'aquesta temporada. També és cert que, fins i tot perdent-los tots dos, n'hi hauria prou que el Getafe es deixés algun punt pel camí o que el Tenerife fes tres quarts del mateix i alhora fos incapaç de capgirar la diferència de gols general respecte els blanc-i-vermells. Per no fixar-se en tercers, al vestidor de Montilivi està del tot assumit que cal sumar el punt que cal i deixar els deures enllestits. Cada temporada és un món, però només cal fixar-se en com li han anat les coses als gironins els últims anys per veure que la majoria de vegades sempre han esgarrapat algun punt en els dos últims partits de cada lliga.

És més: fa 8 anys que el Girona no s'ha quedat en blanc en les dues darreres jornades. Va ser el curs 08/09, ja a Segona A, quan es va perdre contra Tenerife (0-1) i Osca (3-1). Aquesta va ser la primera de les sis vegades que l'equip ha viscut una situació igual en les darreres tres dècades. O el que és el mateix: tan sols 6 cops en 30 anys, s'ha tancat la lliga de torn sense ni un sol punt en els dos últims partits. També va passar al tram final de l'exercici 03/04, a Segona B (2-0 a Novelda i 1-2 amb l'Alacant); el 01/02 a Tercera (1-3 contra el Reus i 3-2 a Vilassar); el 00/01 també a Tercera (1-0 a Balaguer i 0-2 a casa davant del Tortosa); 96/97 a Tercera (4-0 al camp del Roda de Barà i 1-2 amb el Vilassar); i el 89/90, aquest cop a la Segona Divisió B (desfetes amb el Benidorm per 1-5 i a fora amb el Mahonès per un contundent 5-2).

L'altra manera de veure-ho, molt més positiva, és que en 24 de les últimes 30 temporades, el Girona sempre ha sumat algun punt en les dues darreres jornades del campionat. En 5 ocasions, l'última d'elles tot just la passada temporada (15/16), va fer el ple guanyant tots dos partits i adjudicant-se els 6 punts en joc. 7 cops s'ha sumat una victòria i un empat (4 punts), en 10 ocasions el balanç ha estat de només un triomf (3 punts) i tan sols dues vegades s'ha tancat el campionat de torn amb un sol punt dels darrers 6 en joc. Aquests dos últims escenaris, curiosament, s'han viscut a l'etapa moderna del club a Segona A: el curs 12/13, en el que es va jugar el play-off per pujar (2-1 a Almeria i 1-1 amb el Castella) i el 09/10 (3-0 a Albacete i l'1-1 amb el Múrcia del famós penal de Kiko Ratón).