Poques vegades Pablo Machín parla tant clar a les conferències de premsa prèvies a un partit. Aquest migdia el sorià ha reconegut que l'objectiu de l'ascens a Primera passa per sobre de tot, i que un empat contra el Saragossa tindria "un regust de glòria". "Si per mi fos el xiulet inicial de l'àrbitre coincidiria amb el del final". Un missatge sens dubte més que clar de les ganes que té tothom al vestidor de tancar la temporada.

Sobre les especulacions que hi ha al voltant del partit sobre un possible empat pactat , Machín s'ha remès als objectius i a la "lògica" tot i que amb algun matís. Qüestionat sobre un possible 0-0 al final, Machín no ha esquivat la pregunta. "Jo crec que és lògic. El sentit comú diu que quan a dues parts els convé quelcom, al final s'acaba produint. Potser sóc massa sincer però a la història ha passat molts cops", ha explicat. Sigui com sigui, el sorià ha recordat que fa dues temporades, el més lògic també hauria estat que el Girona hagués superat el Lugo i que l'equip "s'ha de prendre el partit amb la màxima professionalitat possible".

Machín ha recordat que fins ara el partit més important de la història des que ell és aquí és la salvació contra el Deportivo i confia que diumenge, això canvï. Per a què així sigui, el Girona necessita un punt per ecelebrar l'ascens. "No ens podem tornar bojos d'entrada. El més important és no perdre. Es pot guanyar o perdre però jo no vull ni sentir a parlar de perdre".

Pel que fa al video aparegut diumenge a la nit en què un jugador insultava l'afició, Machín no hi ha volgut donar importància i ho ha qualificat "d'anècdota". És per això que el tècnic s'espera l'afició "de sempre", és a dir, "la millor afició".

El tècnic només ha descartat Sebas Coris per al partit i depenent de l'últim entrenament de demà decidirà quins són els jugadors adequats per al partit. Pons i Maffeo no estan descartats.