El Girona, la ciutat i la província gaudiran per primera vegada en la seva historia de la màxima competició de la lliga espanyola. Visitaran Montilivi els millors equips d´Europa i del món; podrem veure també els millors futbolistes del planeta i en tots els casos serà per competir i disputar-se els punts que hi haurà en joc cada setmana, punts que la propera temporada seran d´or partit a partit.

El partit d´ahir. César Láinez va sortir amb el sistema de joc 1-4-1-4-1; Per contra, el Girona va disposar d´una de les seves variants habituals amb un 1-3-4-2-1. Tots dos equips estaven ben posicionats, junts i sense anar a pressionar la sortida de pilota del seu adversari. Van jugar amb molta seguretat en la passada, sense buscar situacions de risc en defensa i sense arribades a les àrees. Tots dos equips mantenien la possessió a la zona de creació i al mig camp, mancaven les accions a la zona de finalització. Ahir tant el Girona com el Saragossa van fer un partit intel·ligent, no calia assumir riscos ja que ambdós conjunts s´havien guanyat el dret de l´empat, als locals els servia per aconseguir el premi gros i als aragonesos els donava la salvació per tancar una temporada molt dolenta.

Un ascens merescut. Quan un equip porta més de mitja lliga en zona d´ascens directe i arriba al final amb l´avantatge amb què hi ha arribat el Girona és que s´han fet molt bé les coses. Ahir l´equip va aconseguir pujar sense patir, ja ho havia fet i molt anteriorment; els nervis i el patiment del dia del Lugo i de les dues promocions fallides encara eren en el record de tots els gironins, per tant la tranquil·litat d´ahir servia per compensar les angoixes de temporades anteriors.

Pablo Machín i el seu cos tècnic. El tècnic sorià, amb l´ajuda incansable i el suport incondicional d´en Jordi Guerrero com a segon entrenador, ha transmès tranquil·litat en tot moment, aquest fet també és sinònim de control de la situació. És un entrenador treballador, que sap dirigir el grup i pren les millors decisions pensant en el col·lectiu. Ha posat els jugadors que ha considerat que estaven millor en cada moment de la temporada i en la majoria de vegades la lectura que ha fet del joc ha estat decisiva. Un partit de futbol és la suma de diferents partits petits que es van produint dins els noranta minuts, a l´entrenador li toca decidir ràpid per tal de poder rectificar i aconseguir la millora continuada, en aquests casos ha estat molt bé. No ha fet soroll, ha aportat els seus missatges de forma pausada però constant, ja és un entrenador de Primera. En Jordi Balcells en la preparació física i l´Omar Harrak com a entrenador de porters han complementat un cos tècnic de màxim nivell, han demostrat estar preparats per afrontar el nou repte que se´ls presenta.

Els sistemes de joc. 1-3-5-2 per atacar: per poder tenir la possessió i el control del joc, per poder buscar superioritats numèriques al mig camp, per poder disposar de dues bandes que buscaven amplitud constantment, perquè els dos davanters connectessin entre ells i aportessin la profunditat i el gol. 1-3-5-2 per pressionar: per aconseguir la recuperació de la pilota a camp contrari, per anar a buscar el rival a l´inici del seu joc, per poder defensar lluny de la pròpia porteria. 1-5-3-2 per replegar: dos porters que han anat alternant-se en la seva posició, tres centrals que donaven seguretat defensiva en tot moment, dos laterals als quals els tocava fer quilòmetres i córrer enrere per poder ajudar defensivament i un mig camp que ajuntava línies per no deixar espais als adversaris. L´equip també ha utilitzat moltes vegades la variant de l´1-3-4-2-1 quan el tècnic decidia jugar amb un sol davanter i dos jugadors d´enllaç per darrere, la gran majoria de vegades eren Portu i Borja García. Tot això acompanyat de conceptes tàctics que l´equip ha portat a la perfecció, els jugadors eren coneixedors del que podien i no podien fer bé i així ho traslladaven al camp cada jornada.

La Primera Divisió en el millor moment. En les últimes temporades l´equip ha tingut opcions de pujar, de totes formes per poder afrontar el difícil compromís de la Primera Divisió cal estar preparat. Ara el Girona és un club madur, molt ben estructurat esportivament, sense problemes econòmics i amb una afició que amb el temps ha anat creixent juntament amb l´equip. Ara és el millor moment i ara és quan s´ha aconseguit.