Amb encara una jornada per acabar la competició regular, el Girona viu una època de celebració perenne, la qual cosa fa que el partit de demà a Còrdova figuri en l´últim lloc de la llista de prioritats del club. Són molts els fronts oberts que té el Girona gràcies a l´ascens a Primera Divisió. Que si l´ampliació de l´estadi, que si la renovació de la gespa, la cerca d´uns terrenys per fer-hi una ciutat esportiva o la planificació del nou equip, entre d´altres. Aquest darrer punt ja fa temps que el treballa el director esportiu Quique Cárcel. Malgrat no haver pogut certificar l´ascens fins a la penúltima jornada de Lliga, el gran marge de punts de què ha disposat el Girona durant el dar­rer tram de temporada ha fet que Cárcel pogués començar a moure´s amb temps per confeccionar la plantilla de la propera temporada. En aquest sentit i a l´espera de què passarà amb els futbolistes que han aconseguit l´ascens, tot sembla indicar que un dels primers reforços serà Gorka Iraizoz.

El porter navarrès, de 36 anys, no renovarà amb l´Athletic Club i, al contrari del que semblava, tampoc tornarà a l´Espanyol. La ruptura de les negociacions entre el club blanc-i-blau i el Tottenham pel traspàs de Pau López acabaran amb el gironí de nou a Cornellà i sense lloc a la porteria per a Iraizoz. Així, el veterà porter navarrès ja hauria encetat les negociacions amb el Girona per al seu fitxatge. Sense anar més lluny, ahir mateix, Iraizoz ja era a la ciutat esperant per trobar-se amb els dirigents de l´entitat. En cas de concretar-se la seva arribada, Iraizoz s´afegiria a Bounou i René Román com a porters del Girona la temporada que ve, en què tant el marroquí (2018 més un any opcional) com el gadità (2018) tenen contracte amb vigor.

La probable alta d´Iraizoz aportarà experiència a la porteria blanc-i-vermella. El navarrès, de 36 anys, acumula 337 partits a la màxima categoria, a més a més de 8 a la Lliga de Campions i 58 de Lliga Europa. Amb l´Athletic, que el va fitxar de l´Espanyol el 2007, ha disputat 392 partits en competicions oficials.

El club blanc-i-blau el va captar per al seu planter el 2002, després de veure´l despuntar amb el Gernika, on actuava cedit per l´Athletic Club. Iraizoz també va passar per l´Eibar, a Segona Divisió A, una temporada (2004-05). Al seu palmarès figura una Copa del Rei amb l´Espanyol (2005-06) i la Supercopa que va guanyar amb l´Athletic Club al Barça la temporada passada (2015-16). Enguany, l´eclosió de Kepa Arrizabalaga i el retorn de Iago Her­rerín han fet que el club basc hagi decidit no renovar-li el contracte.