La roda de reconeixements, agraïments i homenatges que està fent el Girona des que diumenge va convertir-se en equip de Primera Divisió per primer cop a la seva història no s'atura. I això que encara no s'ha acabat la competició de Lliga i demà passat l'equip té partit al Nuevo Arcángel de Còrdova (2/4 de 9). La fita bé s'ho val i, ahir va ser el torn de la Generalitat de Catalunya. El president Carles Puigdemont ja va dir diumenge mateix a la llotja durant els actes de celebració per a l'ascens que el seu desig era rebre oficialment el Girona a Palau i va complir la seva paraula. El club li va fer entrega d'una samarreta amb el seu nom i el dorsal 1 el president va agrair-los haver demostrat que «no hi ha somnis impossibles». Puigdemont va elogiar també la fortalesa d'un grup que s'ha sabut refer de cops tan forts com el del Lugo de fa dues temporades. A banda de Puigdemont, també van fer els seus parlaments al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president del Girona, Delfí Geli i l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. Al final, Puigdemont es va treure de la butxaca el full d'alineacions del partit de diumenge contra el Saragossa i va demanar a tots els futbolistes que l'hi signessin. «Això és un record històric», va assenyalar.

Per a Puigdemont, el Girona i la seva trajectòria són gairebé inspiradors per al seu Govern. «Heu demostrat que no hi ha somnis impossibles. Per nosaltres això també és una guia de conducta. No és el què, és el com heu pujat a Primera Divisió; plantant cara a les dificultats, fins i tot en els moments en què llançaries la tovallola i que penses que no val la pena. Allà es funden els moments d'èxits» va dir Puigdemont al Girona. Més enllà dels paral·lelismes polítics, el president va remarcar que l'ascens de l'equip aconseguit ara va tenir el seu inici en «la lluita per no baixar de categoria» la temporada 2013-14 quan va arribar Pablo Machín. «Allà es va fundar el Girona de Primera Divisió, que és capaç de vèncer les dificultats que la història li ha posat al davant, fins a aconseguir un èxit sense precedents», va sentenciar.

El president de la Generalitat va voler subratllar també que ja era hora que hi hagués tres equips catalans a la màxima categoria del futbol estatal, ja que que n'hi hagués dos li semblava «impropi». «Hi ha nivell, afició i talent com perquè com a mínim tres o més clubs estiguin a l'elit del futbol mundial», deia.

A l'acte, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també va intervenir-hi i va afirmar que dilluns passat Girona «va trontollar» amb la celebració de l'ascens a Primera i va posar l'equip com un «gran exemple» per a tots els gironins. Madrenas va agrair l'equip el fet d'haver-los donat aquesta alegria, que va destacar que no és només per a Girona sinó per a «tot el país». De la seva banda, el president del club, Delfí Geli, va destacar que el Girona FC ha començat a «fer història» i ha deixat enrere el pessimisme. Va agrair a tota l'afició el suport mostrat i va destacar especialment el dels joves, de qui va dir que ha nascut un sentiment de pertinença a uns colors «que s'hauran de vincular a uns valors».

Els jugadors i tècnics blanc-i-vermells van poder saludar el president i enraonar-hi abans de tancar l'acte, anar a dinar i tornar cap a terres gironines. A banda de la plantilla, cos tècnic i president, també van ser a Barcelona el director general Ignasi Mas-Bagà i el director esportiu Quique Cárcel, a més a més dels consellers Salvador Capdevila i Albert Mateos i diversos treballadors del club. La vicepresidenta de la GEneralitat, Neus Munté, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, el delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet i el delegat territorial d'Esports de la Generalitat, Josep Pujols, també van ser a l'acte de rebuda.

Avui, únic entrenament

La plantilla té previst realitzar aquest matí el primer i únic entrenament de la setmana abans d'agafar a la tarda el tren (TAV) per desplaçar-se fins a Còrdova. Machín donarà minuts molt probablement als jugadors que n'han tingut menys durant la temporada i homes com Pablo Marí, Juan Cámara, Felipe Sanchón o Cristian Herrera presumiblement seran titulars. Amb Bounou concentrat amb la selecció marroquina per disputar un partit de classificació per a la Copa Àfrica, René Román, tornarà a la titularitat sota pals.