No s'hi juga absolutament res avui, el Girona a Còrdova, però això no vol dir, ni de bon tros, que l'última jornada del Lliga a la Segona Divisió A sigui intranscendent per a tots els equips. Encara n'hi ha uns quants que se la juguen, tant pel que fa a la part alta de la classificació com també la més baixa. Tres clubs encara opten a una de les places de play-off d'ascens que queda lliure, mentre que n'hi ha quatre que lluitaran per no acompanyar Elx, Mallorca i Mirandés a la Segona B.

Per dalt, Getafe, Cadis i Tenerife tenen assegurada la seva participació a la promoció per pujar, encara que l'ordre no és definitiu i podria canviar aquest cap de setmana. Els de Bordalás, tercers amb 67 punts, visiten un Mallorca que ja ha baixat; els gaditans, quarts amb 64, jugaran al camp d'un Valladolid que necessita guanyar; i els canaris, cinquens amb 63, s'enfronten a domicili a un Saragossa ja salvat. Més emoció hi ha per decidir la sisena plaça, encara sense un propietari definitiu. Allà hi encetarà la jornada l'Osca, que té 60 punts. Els aragonesos visiten el Llevant, el líder i ja amb el campionat a la butxaca. Per aquest partit, el club ha organitzat un desplaçament amb autobús que portarà un munt d'aficionats blaugranes al Ciutat de València.

Setè és el Valladolid, també amb 60 punts però amb el gol average amb l'Osca en contra. Els d'Herrera, que reben el Cadis, necessiten un millor resultat que els aragonesos per escalar una posició i tancar la Lliga en sisè lloc. També té opcions l'Oviedo, encara que més remotes. L'equip que entrena Fernando Hierro és vuitè amb 58, a dos de la promoció. Per entrar-hi, necessita guanyar al camp d'un Elx descendit i esperar. L'Oviedo té l' average perdut amb l'Osca i empatat amb el Valladolid (en el cas d'igualar a punts només amb els castellans, s'hauria d'anar a mirar la diferència de gols general). En un hipotètic triple empat a 61 punts (només es donarà si Osca i Valladolid signen taules en els seus respectius partits i l'Oviedo guanya al Martínez Valero), serà l'Osca el que en sortirà beneficiat i acabarà jugant el play-off.

La lluita per evitar el descens

A la part baixa passa tres quarts del mateix. Només queda una plaça de descens per definir i hi ha quatre equips en perill. L'Alcorcón, quart per la cua amb 47 punts, rep un Lugo que no s'hi juga res. L'Almeria, divuitè i a dia d'avui fora del descens, té 48 punts i rep un Reus ja salvat. Dissetè i setzè, respectivament, són l'UCAM (48) i el Nàstic (49). Curiosament, tots dos s'enfrontaran al Nou Estadi. Si Almeria i Alcorcón guanyen, entre murcians i tarragonins sortirà el quart equip que acabarà baixant a la Segona Divisió B. De combinacions n'hi ha multíples en aquests casos però de destí, només un. I és d'allò més fatídic.