El Girona ha posat el punt i final a una temporada històrica amb una derrota a Còrdova, un escenari maleït en el que mai hi ha guanyat. Amb el 2-1 d'aquest vespre, els de Pablo Machín tanquen la Lliga amb 70 punts, un botí suficient que els ha dut a la Primera Divisió. Felipe ha avançat els blanc-i-vermells als primers compassos de la segona meitat, però Piovaccari des del punt de penal i Caballero culminant un bon contracop, han donat la volta al marcador.

Amb Felipe Sanchón i Juan Cámara com a novetats més destacades en un onze força competitiu tenint en compte les circumstàncies, el Girona ha ofert una imatge més que correcta als primers 45 minuts. I això que s'havia passat tota la setmana de celebració en celebració després de l'ascens a Primera aconseguit uns dies enrere a Montilivi. Contra un rival que tampoc s'hi jugava res i que ja té la permanència a la butxaca, els gironins han tingut més la pilota i han rematat més al primer acte.

Felipe ha estat l'home més perillós. Al minut 23 ha provat una vaselina des de tres quarts de camp que s'ha escapat molt a prop del travesser de la porteria defensada per Razak. I al 42, en una acció per banda dreta, s'ha anat generant un espai cap a la mitja lluna de l'àrea i allà ha xutat massa desviat. També han provat fortuna Aday (minut 13) i Alcalá (16), però les seves rematades no han trobat porteria.

També el Còrdova ha dit la seva en un duel bastant igualat i amb bastantes alternatives. Javi Galán ha estat el primer en avisar. Ha entrat a l'àrea però se li ha fet de nit i el seu xut ha acabat impactant al lateral de la xarxa de la porteria de René, avui titular ocupant el buit de Bounou. Markovic, de cap i al 35, ha enviat la pilota massa alta en una altra de les aproximacions dels de Luís Carrión.

Millor no ha pogut començar el segon acte per a un Girona que s'ha avançat als quatre minuts de la represa. Felipe, fins al moment l'home més actiu dels catalans, ha rebut la pilota fora de l'àrea. Allà s'ha regirat, ha aixecat el cap i amb un toc subtil, ha superat per alt la mitja sortida de Razak. Ha estat el primer gol de la temporada d'un Felipe que no marcava en partit oficial des del 20 de maig del 2015, al camp de l'Alabès.

L'alegria ha durat poc. Cinc minuts després, Alfaro ha caigut dins l'àrea davant Granell i l'àrbitre ho ha considerat suficient per xiular penal. Piovaccari no ha fallat des dels onze metres i amb xut potent i centrat ha superat René.

Amb tot per decidir, Machín ha decidit situar Mojica i Longo al damunt de la gespa. No ho ha notat massa el seu equip, que ha vist com el rival li capgirava el marcador en un contracop de llibre que ha finiquitat Caballero amb una rematada ben col·locada a l'escaire esquerre de René.

Fitxa tècnica

Còrdova: Razak, Antoñito, Caro, Deivid, Mena (Rodri, min. 67), Edu Ramos, Javi Lara, Markovic (Caballero, min. 59), Javi Galán, Alfaro i Piovaccari (Jordi Ortega, min. 69).

Girona: René, Cifuentes, Ramalho, Alcalá, Kiko Olivas, Aday (Mojica, min. 68), Eloi Amagat (Portu, min. 77), Granell, Juan Cámara, Felipe Sanchón i Sandaza (Longo, min. 70).

Gols: 0-1, Felipe Sanchón (min. 49). 1-1, Piovaccari, de penal (min. 54). 2-1, Caballero (min. 75)

Àrbitre: Óliver de la Fuente Ramos (Comitè de Castella i Lleó).

Estadi: Nuevo El Arcángel. 8.977 espectadors.