I per fi, un tràmit. Un partit intranscendent per al Girona, acostumat des de fa massa temps a jugar amb pressió, amb la necessitat de sumar per aconseguir un determinat objectiu. Amb la ressaca encara d'una setmana atípica marcada per les celebracions i els àpats, aquest vespre (20.30 hores/LaLiga 123) toca acomiadar la millor temporada de la història del club. Serà a Còrdova, en una cita en què tan sols l'honor és el que hi haurà en joc. Els gironins, amb l'ascens a Primera a la butxaca des de fa una jornada, s'enfrontaran a un rival, l'andalús, que respira amb la permanència matemàtica lligada. Serà l'hora dels menys habituals, els últims 90 minuts d'una Lliga que quedarà sempre en el record.

Ara, l'objectiu és guanyar. «Hem de mirar de tancar el curs amb més punts que el tercer classificat», deia ahir Pablo Machín. No serà gens fàcil mantenir el nivell de concentració i tensió de les últimes setmanes; serà impossible, directament. Tot, perquè l'equip, començant pel tècnic, s'ha «tret un gran pes de sobre» celebrant l'ascens. «Ningú ens exigia pujar, però nosaltres érem els primers que, tenint l'objectiu tan a prop, vèiem com no acabava d'arribar. Això ens generava certa angoixa. Per això ho hem celebrat d'aquesta manera». Un munt de dies d'actes i, d'entrenaments, pràcticament res de res. «Ara és molt difícil centrar-se en la normalitat. Ho intentarem, però estic segur que no serà gens fàcil», admetia.

Han hagut de passar unes quantes temporades perquè el Girona pugui plantejar un partit sense jugar-se res de res, amb els deures fets. Com a mínim, el mateix Machín encara no ho havia viscut mai. Va arribar el 2014 i fins la darrera jornada l'equip va estar lluitant per salvar-se; els dos cursos posteriors, es va forçar la màquina fins al darrer sospir de Lliga intentant atrapar un ascens que no arribaria mai. I aquest any, per fi, el premi gros ha caigut a la penúltima oportunitat. Per això mateix, amb el darrer capítol encara per escriure's, els gironins s'enfrontaran al Còrdova sense cap mena de pressió. Serà l'hora dels menys habituals per a Machín, que tot i endur-se tota la plantilla tindrà algunes baixes. Sebas Coris, Pablo Maffeo, Pere Pons, Rubén Alcaraz i Yassine Bounou estan completament descartats. Marc Carbó i Gianni Cassaro reforçaran el Peralada en la tornada de la segona eliminatòria dels play-off per pujar a Segona B, mentre que Marcel Lizak (Girona B) serà l'altre porter que anirà convocat.

«No tinc l'onze decidit, ho juro pel més sagrat», confessava Machín ahir. Serà un equip titular experimental i del tot inèdit aquesta temporada, en el qual els menys habituals guanyaran protagonisme. René, que no juga des de la primera setmana d'abril, serà titular. Cifuentes i Mojica tenen molts números d'ocupar els carrils, mentre que l'eix de centrals serà del tot nou: Kiko Olivas i Pablo Marí tenen el lloc assegurat. Richy podria fer d'Alcalá com a lliure. Al mig del camp, accent gironí amb Àlex Granell i Eloi Amagat; Juan Cámara podria jugar un pèl més avançat, deixant Borja i Portu a la banqueta descansant. A dalt, oportunitat per a Cristian Herrera i Felipe Sanchón, sempre que Machín no prefereixi fer jugar Fran Sandaza o Samuele Longo per mirar que un o altre engreixin les seves xifres golejadores.

Al seu davant, un Còrdova també sense tensió, que es presentarà a la cita amb els deures fets i la permanència a la butxaca després d'una temporada irregular. El porter Pawel Kieszek serà baixa després de ser operat aquesta setmana d'un dit de la mà; el substituïrà el ghanès Razak, en el seu últim partit al club andalús. El tècnic, Luis Carrión, ha convocat els joves Marc Vito, Víctor Mena, Javi Galán, Alberto Quiles, Esteve Monterde i Jordi Ortega.