De la mateixa manera que el director esportiu Quique Cárcel ja feia temps que estava treballant en la planificació de la plantilla de la temporada que ve, ni el club ni l'Ajuntament tampoc s'han estat quiets. Amb la confirmació de l'ascens a Primera Divisió toca començar a arremangar-se i posar fil a l'agulla tant en un sentit com en l'altre. Esportivament parlant, la imminent entrada del Manchester City en l'accionariat serà el tret de sortida als molts moviments que es preveuen a l'equip i que en els propers dies començaran a desgranar-se. Pel que fa a infrastructures, club i Ajuntament van de la mà per desenvolupar un nou rentat de la cara a l'estadi i fer de Montilivi un camp amb capacitat per a un xic més de 13.000 espectadors. En aquest sentit, ahir es va posar la primer pedra de les moltes reformes que es faran a l'estadi amb l'aprovació en el ple de l'Ajuntament, amb el vot favorable de tots els grups, d'un expedient per a la reversió de dos terrenys fins ara cedits a favor de la Universitat (al gol nord i a l'accés de Preferent) i que a partir d'ara estaran a disposició del Girona per ampliar l'aforament del camp.

L'ampliació de la capacitat de l'estadi es farà pel Gol Nord i per Preferent assolint una capacitat que superarà les 13.000 persones gràcies a la instal·lació de graderies supletòries. Lògicament, l'engrandiment de l'estadi pel que fa a llocs, no serà l'única remodelació que viurà Montilivi aquest estiu. Sense anar més lluny, els permisos per començar a moure terres i canviar la gespa ja estan en marxa i també està previst millorar l'enllumenat amb la renovació total de la xarxa elèctrica, o les cabines de premsa, entre altres. Així doncs i un cop instal·lades les noves graderies, el Girona comptarà amb un estadi amb capacitat per a gairebé 13.000 espectadors, i haurà d'oferir més comoditat, per exemple, en serveis i zona de taquilles exteriors.

La reversió del dret de superfície constituït a favor de la Universitat de Girona sobre les dues finques de propietat municipal adjacents amb l'estadi figurava en un informe tramès pel cap de servei d'Esports de l'Ajuntament abans que es concretés l'ascens a la penúltima jornada de Lliga contra el Saragossa. Aquestes dues finques, de 4.250 i 3.948 metres quadrats, corresponen a la zona d'entrada de la graderia de Preferent i per la qual s'accedeix al caminet que duu al Servei d'Esports de la Universitat i a la superfície d'aparcament de darrere el gol nord. Es tracta simplement d'un intercanvi d'ús de la propietat, que l'Ajuntament el retira de la Universitat per cedir-lo al Girona FC .

A banda de l'ampliació de la capacitat del camp, entre els beneficis que aportaran les obres hi ha la voluntat d'optimitzar les vies d'accés i sortida dels aficionats, així com complir amb els requeriments de seguretat i ampliar la disponibilitat d'espai d'aparcament de vehicles. L'Ajuntament considerava que existeix un «interès públic de caràcter general» que justificava «la conveniència i oportunitat» de dur a terme aquesta reversió i per tant va decidir traslladar-la al ple d'ahir, en què va ser aprovada.

Un cop aprovada la reversió dels terrenys, caldrà veure quan entren les màquines a fer les primeres obres. La intenció de les parts és començar al més aviat possible. Paral·lelament es treballarà amb la millora de la lluminària del camp per adaptar-la a les necessitats de la nova categoria, entre altres obres. Aquesta temporada la Lliga ha suspès la il·luminació de Montilivi en tots els informes que ha fet dels partits jugats a casa. També està previst la instal·lació d'uns lavabos a la zona de preferent, una antiga reclamació que sembla que finalment veurà la llum, així com la construcció de noves taquilles. Aquestes dues obres aniran a càrrec de l'Ajuntament i estan pendents des de fa gairebé un any. La resta de millores les executarà el mateix club, que a finals de 2017 ja podria tenir la concessió del camp.