La plantilla del Girona que s'estrenarà per primer cop a la seva història a Primera Divisió serà molt diferent de la que ha dut l'equip a la màxima categoria aquesta temporada. Això és el que es desprèn de l'exposició que va fer ahir el director esportiu Quique Cárcel, en què va traçar les primeres pistes del que serà el Girona 2017-18. Tal com era de preveure, el màxim responsable esportiu va confirmar la continuïtat dels ja coneguts vuit escollits: Bounou, Juanpe, Alcalá, Aday, Pere Pons, Granell, Borja García i Portu. En aquest sentit, Cárcel considera que aquest ha de ser el nucli dur del vestidor i per això no es planteja la possibilitat de cap venda. De fet, a hores d'ara no li consta cap oferta per cap d'ells. «Vull continuar amb l'essència del vestidor i no trencar-la. La tipologia de jugador que arribarà serà una mica diferent i caldrà ajudar-los», detallava. Pel que fa a fitxatges, n'hi haurà, i força. Entre 10 i 15 cares noves arribaran a Montilivi per apujar el nivell competitiu de la plantilla. Seran via Manchester City o a través de negociacions del mateix club, fins i tot sense descartar l'opció de pagar traspàs per algun futbolista. De noms, cap en concret tot i que Cárcel «ja fa temps» que està treballant per seduir futbolistes per al projecte.

El capítol de sortides no està tancat. A dia d'avui, són segurs els adeus de Richy i Felipe Sanchón, que acaben contracte, i de Pablo Marí, Cifuentes i Cámara, que tornen als seus clubs d'origen després de les cessions. A aquesta llista s'hi afegiran Kiko Olivas i Cristian Herrera, amb els quals el club no compta i ja els va fer saber entre dilluns i abans-d'ahir la seva postura. Amb tots dos caldrà negociar-hi per trobar una solució que passarà per la rescissió de contracte. N'hi haurà més de sortides, perquè Cárcel també va revelar que Coris i Alcaraz seran cedits a equips de Segona A, ja que a Primera no hi tenen lloc i amb la intenció que agafin més rodatge per tenir-los en compte en un futur.

Sandaza: «Hi seré»

Els casos més delicats seran, sense cap mena de dubte, els de René, Ramalho, Eloi Amagat i Sandaza. Tots quatre tenen contracte amb vigor però la seva presència a la plantilla del curs que ve no és gens clara. «Tindran un estiu dolent i m'emprenya però vull ser el més honest possible i no enganyar ningú», deia Cárcel. La continuïtat d'aquests quatre jugadors dependrà de les arribades que es vagin produint durant l'estiu i de si s'acaben omplint totes les fitxes. És a dir, com més fitxatges es vagin concretant les properes setmanes, menys possibilitats tindran de quedar-se. Ahir mateix, Sandaza ja va deixar ben clar a les xarxes socials que ell vol ser a la plantilla del Girona a Primera. «Des de petit he somiat jugar a Primera. Vaig tornar al Girona per aconseguir-ho. Aniré a la pretemporada amb la mateixa actitud que sempre m'ha caracteritzat, de lluitar per un lloc a l'equip», deia el davanter que, com Eloi dimarts, no tenen cap intenció de deixar l'equip. Els que no tenen lloc a Primera amb el Girona són Kiko Olivas i Cristian Herrera. El central andalús va renovar al març fins al 2019, amb una clàusula per la qual el club podia decidir tallar-lo aquest juny, com així serà. «M'entristeix perquè és un professional espectacular. Si ens quedem Alcalá, Juanpe i per què no Ramalho, hem de buscar algú amb més experiència a la categoria», es justificava Cárcel. En el cas d'Herrera, «no entra als esquemes esportius».

Opció Mojica

A més a més, Cárcel va confirmar que es treballarà per aconseguir novament la cessió de Maffeo. En el cas de Longo, sembla més complicat que pugui tornar, però amb Mojica hi ha la voluntat de negociar amb el Rayo, propietari dels seus drets, sempre que el colombià adquireixi la nacionalitat espanyola i no ocupi plaça d'extracomunitari. Caldria, però, pagar un traspàs al conjunt madrileny, possibilitat que no va descartar Cárcel. «El límit salarial ens condicionarà perquè hem d'invertir en moltes coses, futbol base, camp, estadi, i això farà que sigui més ajustat. Tot i això, no descarto fer un esforç per algun jugador». A més a més també hi ha la possibilitat que sigui el City qui pagui el traspàs i després Mojica o qui sigui, arribi cedit a Montilivi.

El paper del City

Pel que fa a les incorporacions que han d'arribar, Cárcel assegura que «les decisions les prendrà el Girona» i no pas el Manchester City. «Ells ja tenen la seva feina, que és molta. Tenim un gran relació, que anirà a més», deia Cárcel, que, qüestionat sobre quants jugadors arribaran cedits per part del club anglès no s'atrevia a donar cap xifra. «Hem de ser realistes i no somiar. No ho sé. Són jugadors amb molt de mercat que segur que tindran gran opcions» recordava. El que sí que va assegurar és que el City no imposarà cap futbolista al Girona.

Un segon «stage»?

D'altra banda, Cárcel es planteja fer una segona estada de pretemporada, a més a més de la que es farà a Manchester la setmana del 17 de juliol. La manca d'una ciutat esportiva i de camps per entrenar podria provocar que el Girona hagués de buscar un segon indret on treballar, ja que Montilivi estarà en obres.