«No tots els jugadors que estiuegin a la Costa Brava i passin per Girona fitxaran», deia ahir Quique Cárcel. Tots potser no, però Gorka Iraizoz, sí. El porter navarrès, que fa dos caps de setmana va ser vist a l'Escala, i dijous passat va dinar a la ciutat, es va convertir ahir en el primer fitxatge del Girona 2017-18. Lliure de contracte després que l'Athletic Club hagi decidit no renovar-lo aquest 30 de juny, Iraizoz es compromet amb el Girona per dues temporades i aquesta mateixa tarda (16.30) serà presentat.

Als 36 anys arriba per aportar experiència i competència a una porteria que compartirà com a mínim amb Bounou i s'ha de veure si també amb René Román. L'avalen els seus 338 partits a Primera Divisió entre l'Athletic (2007-17) i l'Espanyol (2005-07) amb els quals no s'ha mogut de la categoria des de fa 12 anys. Format al Txantrea, l'Athletic el va captar amb 20 anys per jugar amb el Baskonia, llavors equip afiliat, i del qual va passar al Bilbao Athletic (00-01). Sense oportunitats al filial ni al primer equip, va anar-se'n cedit al Gernika (00-02), on va signar dues grans temporades a Segona B que li van valer el seu fitxatge per l'Espanyol. Dos anys al filial (02-04) i un de cessió a Segona A a l'Eibar (04-05) van ser el pas previ per convertir-se en el porter titular de l'Espanyol (05-07) amb qui va guanyar una Copa del Rei. Tot plegat li va valer el retorn a San Mamés per la porta gran i la possiblitat de convertir-se en el porter titular de l'Athletic l'última dècada (392 partits). L'eclosió del jove Kepa Arrizabalaga, el retorn de Iago Herrerín després de la seva cessió al Leganés, i la projecció de Remiro han fet que la directiva del club basc apostés per no renovar-li el contracte.

Sobri, amb bons reflexos, i dominador del joc aeri, el Girona guanya amb Iraizoz un senyor porter a qui, a més a més, la pressió de jugar a la màxima categoria li farà pessigolles. Acumula 338 partits a Primera, 41 a Segona A, 35 de Copa del Rei, 8 de Lliga de Campions, 58 de Lliga Europa o 5 de Supercopa d'Espanya, títol que va aconseguir el curs 15-16.

Amb l'arribada d'Iraizoz caldrà veure com queda la porteria. El possible ascens del Peralada a Segona B obriria la porta a incorporar algun porter de projecció que pogués fer de tercer. Tot i això tampoc seria de descartar que el club apostés per fitxar-ne un altre per tenir-ne tres al primer equip i finalment prescindir de René Román. L'andalús, que té contracte per una temporada més, figura en el paquet de jugadors amb el futur vinculat al nombre d'arribades que es produeixin durant les properes setmanes.