Pablo Machín serà l'entrenador del Girona la temporada vinent a Primera i, si no és així, és perquè hi ha hagut un daltabaix majúscul als despatxos en els propers dies o setmanes. Si al matí era el director esportiu Quique Cárcel qui reiterava la seva intenció de comptar amb el sorià per seguir dirigint l'equip, a la tarda era el mateix Machín que ho confirmava per enèsima vegada en els darrers dies. En un acte publicitari organitzat pel concessionari Ford Covesa, a Fornells de la Selva, el sorià va parlar del seu futur i també va enviar un toc d'atenció a les institucions gironines, entre d'altres coses.

Va arribar tard, però quan ho va fer va centrar totes les mirades de la vintena de persones que s'hi havien deixat caure; alguns joves aficionats li demanaven autògrafs, d'altres el felicitaven per l'ascens abans de fer-s'hi una fotografia. Després va arribar el torn d'una entrevista que es va allargar durant una bona estona. En ella, va parlar de diversos aspectes. Un d'ells, el seu futur. Sempre ha dit que tenia la voluntat de continuar al Girona, però ahir ho va deixar encara més clar. «Definitivament he tancat totes les altres opcions que podia tenir. Si he pujat amb aquest equip, vull ser-hi també a Primera. Tenia molt clar que volia fer-ho aquí i m'agradaria que fos així. M'han tractat molt bé, a mi i a la meva família, i hi estic molt content», va dir. Unes hores abans, Cárcel s'havia expressat en la mateixa direcció: «Encara no hem tingut una xerrada profunda perquè ens ha faltat temps. Però m'agradaria que Machín fos l'entrenador del Girona a Primera. Esperem estar a la màxima categoria durant molts anys i que ho puguem viure conjuntament».

Es va despatxar més a gust quan se li va preguntar per la Ciutat Esportiva, instal·lació que mai acaba d'arribar. «Hem aconseguit ser el segon millor equip de la Segona Divisió A. Però hem demostrat ser segurament el pitjor equip en infraestructures de Primera. No ens podem permetre aquest luxe. Els polítics no hi posen gaire de la seva part perquè ho tinguem resolt com abans millor. No només ho necessita el primer equip, sinó també la base, el futur del club. És de sentit comú. No estem demanant diners a l'Ajuntament, sinó rebre facilitats burocràtiques perquè la gent que hi vulgui invertir, que hi és, ho pugui tirar endavant».

Per enllestir-ho i abans de seguir signant algun autògraf més, va respondre a un aficionat que li va demanar a quins dos futbolistes fitxaria tenint en compte la capacitat del club. «Ni ho he pensat. No sé quin serà realment la nostra capacitat; els millors de Segona els podrem tenir segur, però de Primera, ja ho desconec. Només demano que, qui vingui, rendeixi al màxim».