El Girona avança amb pas ferm en la construcció de la primera plantilla de la seva història a Primera Divisió i ahir, poques hores després de presentar el porter Gorka Iraizoz, el club va anunciar que havia arribat a un acord amb Portu per ampliar el contracte del migcampista murcià fins al juny del 2021. Fitxat el passat estiu procedent de l'Albacete, Cristian Portugués, Portu, ha estat una peça clau per a Pablo Machín aquesta temporada i, davant les notícies del possible interès de València i altres equips per endur-se'l de Montilivi, el Girona ha tallat en sec les especulacions amb aquesta ampliació de contracte. En el seu moment, Portu havia firmat per tres temporades i ara se n'hi han afegit dues més: fins al 30 de juny del 2021. La notícia de l'ampliació del contracte de Portu es va conèixer just pocs minuts abans que comencés un acte de la Penya Saltenca, en què es reconeixia el migcampista com el «millor jugador de la temporada del Girona» segons les votacions que fan cada setmana els membres de la penya. Fitxat el passat estiu de l'Albacete, Cristian Portugués, Portu, ha jugat 40 partits de lliga (3.242 minuts) i ha marcat vuit gols en el seu primer curs a Montilivi.

L'ampliació del contracte de Portu va córrer com la pólvora entre els membres de la penya abans de començar l'acte. «Tenim Portu per estona», era el comentari més repetit a la seu de la Penya Saltenca, el bar La Gallega, però la novetat contractual també va provocar que el Girona no deixés fer cap declaració ahir a Portu. Hi ha convocada una roda de premsa per aquest migdia a l'estadi de Montilivi.

L'acte, però, es va fer igual i Portu es va fer un tip de firmar autògrafs i fer-se fotografies amb el centenar de persones que es van acostar a La Gallega. La penya que presideix Joaquim Alegret li va fer entrega d'una peça de ceràmica amb el missatge «Aquí hi viu un del Girona» i també hi va haver parlaments del president del Girona, Delfí Geli, del representant territorial d'Esports, Pep Pujols, i de l'alcalde de Salt, Jordi Viñas. «Vull felicitar Portu i, de manera especial, el Girona perquè el seu ascens a Primera Divisió és un èxit per a la ciutat i per a les comarques gironines. El Girona traspassa les fronteres municipals», va dir Viñas, que va fer broma recordant que amb un president (Geli) «nascut a Salt» el Girona «no podia anar malament». L'acte d'ahir a la Penya Saltenca també va servir per fer un reconeixement a l'equip cadet femení del Girona, que ha aconseguit l'ascens a Segona Catalana. Precisament, les jugadores d'aquest equip van ser les encarregades d'entregar a Portu el premi de la Penya Saltenca.