La gran majoria d'equips de Primera Divisió donarà el tret de sortida, si no ho ha fet ja, a la pretemporada durant aquesta setmana. El Girona Això sí, la setmana que avui s'enceta es preveu interessant i d'allò més moguda pel que fa a novetats a la plantilla. De carpetes per tancar n'hi ha moltes: la dels reforços, la renovació de Pere Pons, la cessió d'Alcaraz a l'Almeria, les rescissions de Kiko Olivas i Cristian Herrera, la situació de Sandaza, Eloi Amagat i Ramalho, el cas dels cedits Manel, Vivancos i Oliveros... A l'espera de resoldre de mica en mica tots aquests casos oberts, l'única realitat és que divendres els jugadors del Girona han de ser ja a la ciutat per, en alguns casos, sotmetre's a les revisions mèdiques. Això significa, doncs, que les novetats es poden precipitar en el transcurs d'aquesta setmana.

El director esportiu blanc-i-vermell, Quique Cárcelenganxat al telèfon mòbil per mirar d'encarrilar algun dels molts fronts oberts que té. Amb les arribades de Gorka Iraizoz (Athletic) i José Aurelio Suárez (Barça B), la continuïtat de Bounou i la sortida de René Román amb destí a Almeria, la porteria és l'única posició coberta del Girona. A la resta de llocs hi ha vacants per cobrir, sobretot als carrils i a la davantera. En defensa, el fitxatge de Bernardo suposa competència per a Juanpe, Alcalá i un Ramalho que encara no té garantida la seva continuïtat. El colombià, però, no serà l'únic central que arribarà, ja que Machín és partidari de tenir-ne molts a la plantilla ja que, amb el seu sistema (3-5-2), tres ja són titulars cada partit. Pel que fa als carrils també s'esperan altes, com a mínim tres. Només Aday continua de la temporada passada en aquesta posició tot i que la tercera cessió de Pablo Maffeo està pactada i acordada i el barceloní tornarà a Montilivi properament. Falta per veure quins seran els carrilers per l'esquerra, on, històricament, el Girona sempre ha tingut problemes per encertar-la.

Pel que fa al mig del camp, a l'espera de tancar definitivament la millora de contracte de Pere Pons, el Girona compta amb Granell, Portu i Borja García, ja que Alcaraz no seguirà perquè serà cedit -prèvia renovació- a l'Almeria. El club està cercant ofici i veterania al pivot per acompanyar els novells Pons, Portu, Granell i Eloi Amagat.

Per últim, a la davantera, el Girona ho té pràcticament tot per fer. Longo ha tornat a l'Inter de Milà i l'altre referent del curs passat, Fran Sandaza, no té clara la seva continuïtat. El toledà ha rebut l'interès del Tenerife i d'altres equips de Segona A però ell aposta per continuar a Montilivi. Dependrà en bona part del número de killers que arribin en els propers dies al club. I és que sense Longo ni Felipe Sanchón, que han acabat contracte i amb Cristian Herrera que ja sap que haurà d'arribar a un acord per rescindir contracte, el Girona només té Sandaza actualment a la nòmina de davanters. Cárcel confia incorporar-ne com a mínim tres més i no seria de descartar que arribessin jugadors versàtils que poguessin fer d'extrems en cas que Machín volgués alternatives al 3-5-2.