El Girona té previst incorporar encara una dotzena de futbolistes. Per fer-ho, cal fer lloc a la plantilla i la direcció esportiva està treballant per a desencallar els casos pendents. Sense Felipe Sanchón, Richy, Cámara, René, Longo, Coris, Mojica, Marí i Cifuentes, el club continua negociant la rescissió de Kiko Olivas i Cristian Herrera. A més a més, s'està pendent dels casos d'Eloi, Sandaza i Ramalho, que no tenen clara la seva continuïtat a l'equip i el dels cedits Vivancos i Oliveros. Ahir Cárcel va explicar que el futur dels jugadors dubtosos «s'anirà veient depenent del mercat i de la pretempoada». Tot i això, el director esportiu reconeixia que «a dia d'avui són jugadors del Girona i se'ls ha de respectar» al mateix temps que recordava que si no hi ha canvis divendres faran les proves mèdiques i dilluns s'entrenaran per intentar convèncer-lo a ell i al míster que tenen lloc a l'equip.

Un dels que no serà dilluns al primer entrenament és Rubén Alcaraz. El migcampista barceloní se'n va cedit a l'Almeria. El Girona va confirmar ahir l'operació, després d'arribar a un acord amb l'Almeria i prèvia ampliació del contracte del jugador per dues temporades més (2020). Alcaraz segueix doncs els passos de Coris, que també ha sortit cedit aquest estiu a l'Osasuna amb qui dilluns ja va començar la pretemporada.

La direcció esportiva considera Alcaraz un jugador amb projecció i encara amb marge de creixement i troba que una temporada amb continuïtat i regularitat a Segona A li serà profitosa. El barceloní ha defensat la samarreta del Girona els dos últims cursos (25 partits cada temporada amb 8 gols en total) on va arribar-hi procedent de l'Hospitalet.

Quatre migcentres, Fran Vélez, Azeez, Corona i Borja Fernández, han deixat l'Almeria aquest estiu i fins ahir només havia arribat Mandi (Elx). Amb Alcaraz, Lluís Miquel Ramis veu ampliada la nòmina de pivots.