La Federació Espanyola de Futbol i la Lliga van consensuar ahir, amb la mediació del Consell Superior d'Esports, el calendari de la temporada 2017-2018, que començarà el tercer cap de setmana del proper agost, acabarà el 20 de maig a Primera i es jugarà la final de Copa el dissabte 21 d'abril. La data d'aquesta final era el principal punt de discrepància entre les parts, però finalment es va acordar que es disputi el 21 d'abril, encara que l'endemà, el diumenge 22, hi haurà jornada de Lliga, la 34a a Primera, excepte per als clubs finalistes, i la 36a a Segona.

Després de la Supercopa d'Europa, el dimarts 8 d'agost entre Reial Madrid i Manchester United a Skopje (Macedònia), i els partits de la Supercopa d'Espanya que enfrontaran el Reial Madrid i el Barça (el 13 d'agost al Camp Nou i 16 d'agost al Santiago Bernabéu), la competició arrencarà en ambdues categories el cap de setmana del 19 i 20 d'agost i es perllongarà a Primera fins al 20 de maig. Recordem que el calendari de lliga se sortejarà el proper dijous 20 de juliol, tot i que el Girona ja sap que començarà la temporada lluny de Montilivi per guanyar temps per acabar les obres de remodelació de l'estadi.

D'altra banda, la FIFA exigeix un termini de descans i de preparació per a les seleccions entre el final de les competicions domèstiques i el començament del Mundial de Rússia, que es jugarà del 14 de juny al 15 de juliol. La primera aturada de la lliga serà el primer cap de setmana de setembre, ja que Espanya s'ha d'enfrontar a Itàlia el dissabte dia 2 de setembre, en partit de classificació per a Rússia 2018. El combinat espanyol també jugarà contra Liechtenstein, a domicili, el dimarts 5, també en la fase classificatòria per al Mundial, competició que farà acabar la lliga el 20 de maig.