L'engrescador projecte del Girona i el factor «terra» van convèncer Carles Planas per decantar-se per la proposta del conjunt de Montilivi davant de totes les altres que tenia damunt la taula. El lateral de Sant Celoni va viure ahir una primera jornada com a blanc-i-vermell completa, amb revisió mèdica, visita al campus del club i presentació oficial davant els mitjans. «És un projecte molt interessant. No vaig tenir cap dubte a l'hora de triar», deia un Planas que veu ideal per a ell la posició de carriler. «Aquesta posició em va molt bé perquè m'agrada molt pujar i baixar la banda. Pot beneficiar el meu joc», confessava ahir el defensa que, tot i això, ha actuat pràcticament sempre com a lateral, i en algunes ocasions central, al Barça B i al Celta. Planas no serà l'únic carriler esquerrà que fitxarà el Girona aquest estiu. Quique Cárcel va avançar ahir que en vindrà un altre i que entre dretans i esquerrans, té la intenció que hi hagi uns 5 carrilers. «És una posició de molt de desgast. Són els que fan més esforços i els que més problemes físics pateixen. Ho hem comprovat», deia ahir. Durant el cap de setmana, està previst que la nòmina d'incorporacions s'ampliï amb una o dues altes més,

El màxim responsable esportiu va lloar les capacitats de Planas i també el fet que hagi competit durant tres temporades a Primera Divisió (49 partits). «L'experiència és fonamental. Ha viscut i sentit les diferències entre les categories», explicava. La versatilitat de Planas és un dels factors que va dur Cárcel a llançar-s'hi de caps quan va quedar lliure del Celta de Vigo. «S'adaptarà perfectament al carril però se sent molt còmode jugant de lateral perquè hi ha jugat tota la seva carrera. Necessitarem pausa a la zona i ell ens la donarà. A més a més, té un bon físic», destacava Cárcel del jugador vallesà.

Maffeo i Mojica

Pel que fa a la composició dels carrils, el màxim responsable esportiu té clar que, malgrat l'arribada de Planas, encara s'han de reforçar, i força. En aquest sentit, un dels noms que tenen molts números de tornar és Maffeo. Tot i que Cárcel ahir va llançar pilotes fora quan se li va preguntar sobre el seu retorn, la realitat és que Maffeo ja és a Catalunya i ahir va ser el convidat al campus de Mediabase, al Muntanyà. El que sí que va garantir Cárcel és que Planas i Aday no seran els únics carrilers per l'esquerra de la plantilla. Un dels noms que torna a agafar força és el de Johan Mojica. El colombià està negociant la seva desvinculació del Rayo i podria aparèixer en escena de nou per Montilivi. Això sí, seria sempre que aconseguís la doble nacionalitat abans del començament de Lliga.