Entre divendres i ahir, els jugadors del Girona van passar pel centre mèdic del club i, en el cas dels nouvinguts, a l'Hospital General de Catalunya, per sotmetre's a les revisions mèdiques prèvies al començament de la pretemporada. El tret de sortida als entrenaments serà demà a la tarda a l'annex de Montilivi i, en principi, s'hi espera la presència de Kiko Olivas, descartat d'entrada per la direcció esportiva i amb l'interès fort per part del Valladolid, i de Jonas Ramalho, el futur del qual es definirà en funció del mercat. El que podria no ser dilluns a l'annex és Fran Sandaza. El davanter castellà té permís del club i ni divendres ni ahir es va sotmetre a la revisió mèdica. El de Toledo és, amb Ramalho i Eloi Amagat, un dels tres jugadors que no té garantida la seva continuïtat a la plantilla malgrat tenir contracte en vigor (en el seu cas fins al 2019). En principi, està citat demà al primer entrenament però no seria d'estranyar que el club li allargués el permís uns dies més.

El futur de Sandaza és incert. D'una banda, l'ascens i el fet de tenir contracte en vigor amb el Girona li obre les portes, per fi, de Primera Divisió. Amb 32 anys és conscient que potser és el seu últim tren per estrenar-se a la màxima categoria. De l'altra, el Girona ja li va comunicar que no tenia el lloc segur a la plantilla i Sandaza sap que han d'arribar ben bé quatre davanters més de primer nivell. El Tenerife, a més a més, ha aparegut en escena i el director esportiu dels canaris té el 21 blanc-i-vermell en un lloc destacat de la seva agenda. En el cas que apostés per acceptar la proposta del Tnerife, o d'algun altre equip, caldria que el davanter i el Girona es posessin primer d'acord per a rescindir els dos anys de contracte que els lliguen.

Caldrà veure doncs, quina és la decisió de Sandaza i quin és el següent moviment. El club no descarta allargar-li el permís tot i que en principi la idea és que demà sigui al primer entrenament del Girona 2017-2018. La sessió començarà a 2/4 de 7 i encabat, la plantilla se n'anirà cap a Peralada per començar una mini concentració de pretemporada de dos dies fins dimecres al vespre. Dijous l'equip farà les maletes cap a Anglaterra on treballarà durant vuit dies a la Ciutat Esportiva del Manchester City i disputarà dos partits, contra el Blackburn Rovers i Oldham Athletic.