La parcel·la ofensiva del Girona . Cap dels quatre davanters de la plantilla que va assolir l'ascens a Primera Divisió continuarà. Samuele Longo ha tornat a l'Inter de Milà, Cristian Herrera ha fitxat pel Lugo, Felipe Sanchón ha acabat contracte i Fran Sandaza ja sap que s'ha de buscar una sortida perquè no té lloc a l'equip.

La direcció esportiva està treballant per incorporar com a mínim quatre davanters de nivell per a la categoria i un dels noms que estan més ben encaminats per vestir la samarreta blanc-i-vermella és el de Felipe Caicedo. El Girona i l'Espanyol estan negociant pel davanter equatorià del conjunt blanc-i-blau, que arribaria a Montilivi en qualitat de cedit i possiblement amb una opció de compra per part del club blanc-i-vermell. La part del sou del jugador de què hauria de fer-se càrrec el Girona és el punt que resta per desencallar una operació beneïda pel jugador i per l'Espanyol. Per motius familiars -fa poc que ha estat pare- Caicedo no vol emprendre noves aventures exòtiques a l'estranger mentre que, de la seva banda, l'Espanyol necessita alliberar massa salarial per poder reforçar-se i veu en la seva sortida una molt bona opció.

L'absència de Felipe Caicedo -«amb permís del club per atendre temes personals»- a la llista de jugadors que l'Espanyol va fer pública ahir al migdia per a la gira per Indonèsia va destapar totes les especulacions. Les converses avançades amb el Girona per a la cessió van fer que el club barceloní apostés per deixar Caicedo fora de la convocatòria de la gira. A la tarda, la notícia va transcendir als mitjans de comunicació i les xarxes socials van començar a bullir comentant la seva possible arribada a Montilivi.

Caldrà veure si l'operació arriba a bon port les properes hores i si Caicedo és a temps d'incorporar-se a l'estada de pretemporada que comença aquest vespre el Girona a Peralada. Si no, l'objectiu del club blanc-i-vermell és que Caicedo pugui formar part de l'expedició que dijous agafarà un vol a Manchester per iniciar una estada de 8 dies a la Ciutat Esportiva del City.

A punt de fer 29 anys, Caicedo coneix a la perfecció la categoria pel seu pas pel Màlaga (2009-10), Llevant (10-11) i Espanyol des del 2014. Captat pel Manchester City del Basilea suís, on va arribar de ben jove, Caicedo -després de passar per l'Sporting de Portugal- va explotar al Llevant, d'on va passar al Lokomotiv de Moscou a canvi de 7,5 milions d'euros. Després va jugar per a l'Al Jazira dels Emirats Àrabs abans que l'Espanyol el recuperés per a la Lliga.

El gener del 2016 el club blanc-i-blau, de la mà del flamant president Chen Yansheng, va pagar 3 milions d'euros per la totalitat dels seus drets. Tot i això, el rendiment de l'equatorià a Cornellà ha anat de més a menys i els seus números, sobretot la temporada passada (2 gols en 27 partits), no han estat els esperats.

El declivi de Caicedo a l'Espanyol va començar l'estiu passat quan el club el va posar a la venda i el jugador no ho va encaixar gaire bé i més tenint en compte que era l'home franquícia del president. Tant és així que al darrer mercat d'hivern el Vila-real i diversos equips anglesos i xinesos van presentar ofertes per ell i va estar a punt de marxar. Al final, però, les operacions no es van realitzar i Caicedo va acabar el curs a Cornellà. Aquest estiu, però, la seva sortida estava cantada i l'aparició del Girona podria desencallar-la. A Montilivi es veu amb molt bons ulls poder comptar amb un perfil de davanter fort i rematador com Caicedo. Ell aposta per no moure's de Catalunya i veu que a Montilivi podria tornar-se a sentir protagonista i important.

Pendents de més altes

Mentrestant, la direcció esportiva del Girona continua pendent de concretar més arribades. A l'espera que es tanqui l'operació Caicedo, els noms de Maffeo, Douglas Luiz i Marlos Moreno semblen ser els següents. Això sí, sempre i quan el Manchester City doni el vistiplau definitiu a les seves cessions. Al marge d'aquestes possibles incorporacions, el Girona seguirà necessitant encara mitja dotzena ben bona d'incorporacions per completar la plantilla. La intenció de Cárcel i de Machín és que, en la mesura que es pugui, els nous fitxatges es vagin incorporant a l'equip ja sigui a Peralada o, com a mal menor, a la concentració de Manchester.