Amb la sortida de Fran Sandaza en direcció a Qatar, Pablo Machín treballa sense cap davanter clar en la seva plantilla. Jugadors com Borja García, Portu o, si acaba arribant cedit pel City, el colombià Marlos Moreno, es poden adaptar a la posició de segon punta però davanters clars de moment no n'hi cap, a cinc dies del primer amistós al camp del Nottingham Forest (25 de juliol). Els quatre davanters de la plantilla de l'ascens -Longo, Sandaza, Christian Herrera i Felipe- ja no formen part del Girona i Quique Cárcel busca substituts. Dos dels noms que es troben sobre la taula, Felipe Caicedo i Christian Stuani, varen coincidir a l'Espanyol i ara es podrien retrobar a Montilivi si les dues operacions s'acaben tancant en els propers dies.

Stuani juga amb el Middlesbrouhg anglès, el curs passat va ser company de Bernardo, però els anglesos van perdre la categoria i s'haurà de veure si el "Boro" està disposat a deixar anar el davanter, que podria ser important aquest curs per intentar tornar a pujar a la Premier League. De moment Stuani, que té contracte fins al 2019, està fent la pretemporada amb l'equip anglès (dissabte va marcar un gol en la victòria contra el Chesterfield que tancava una estada a Portugal). Per convèncer el Middlesbrouhg, el Girona hauria de pagar traspàs.

L'altre cas, el de Caicedo, continua en un estira-i-arronsa econòmic. El davanter vol venir a Girona, l'Espanyol també veu bé que marxi i Machín està interessat en un davanter de referència com l'equatorià. Els problemes sorgeixen en comprovar que la fitxa de Caicedo a l'Espanyol és molt alta i el davanter se l'hauria de rebaixar bastant perquè el Girona hi arribés.