Els jugadors i els tècnics del Girona FC ja estan concentrats, des d'ahir a la tarda, a la Ciutat Esportiva del Manchester City, on hi faran una estada de pretemporada que s'allargarà fins al proper 28 de juliol. Van viatjar els mateixos 19 jugadors que van començar els entrenaments dilluns passat, quinze del primer equip (inclosos Eloi, Ramalho i Kiko Olivas, que no tenen garantida la continuïtat), més quatre del Peralada (Maxi Villa, Andrés Romero, Cesc Clotet i Sergi Álamo). Ara la principal preocupació, més enllà de la posada a punt dels futbolistes, és que en els propers dies es vagin concretant nous reforços. Perquè, de moment, només s'ha tancat l'arribada dels porters Gorka Iraizoz (Athletic) i Suárez (Barça B), més els defenses Bernardo (Middlesbrough) i Carles Planas (Celta).

El lateral de Sant Celoni va ser oficialitzat dijous passat i tot just avui fa una setmana era presentat. Des d'aleshores, no hi ha hagut més moviments a l'equip, que, sobretot en la davantera, va molt coix d'efectius. Se sap que Maffeo, Douglas Luiz, Marlos Moreno i Aleix Garcia, els futbolistes que el City té previst cedir a Montilivi, han estat a Girona, però la seva arribada continua sent un misteri. Oficialment, encara no són jugadors del club, i no se sap quan s'hauran resolt tots els tràmits.

L'expedició va sortir a les 10 del matí de Montilivi en direcció a l'aeroport del Prat, on va agafar un vol fins a la ciutat anglesa. Els jugadors que prendran part en l'estada de Manchester són Bono, Iraizoz, Suárez, Ramalho, Alcalá, Granell, Pere Pons, Portu, Eloi, Aday, Juanpe, Borja García, Bernardo, Carles Planas, Kiko Olivas, Maxi Villa, Andrés Romero, Cesc Clotet i Sergi Álamo. En total, els 19 jugadors que van iniciar els entrenaments dilluns passat, 15 del primer equip (incloent-n'hi tres que tenen la continuïtat a l'aire com Ramalho, Eloi i, sobretot, Kiko Olivas) més quatre del Peralada. A la tarda Machín ja va dirigir el primer entrenament.

Durant la seva estada els gironins disputaran dos partits. El primer contra el Nottingham Forest el 25 de juliol (20.45, hora catalana) i el segon, el 27, contra l'Oldham (20.00). Seran els dos primers assajos per preparar l'il·lusionant debut a Primera Divisió, que arribarà el cap de setmana del 19-20 d'agost, tot just d'aquí un mes. Precisament avui es farà públic el calendari de Lliga i el Girona sabrà en quin estadi (ha demanar començar a fora per tenir més marge per reformar Montilivi) protagonitzarà la somiada estrena a l'elit.

Falten per concretar, per tant, almenys una desena d'incorporacions més, i resoldre de manera definitiva la situació de Ramalho, Eloi i Kiko Olivas. Els dos primers podrien guanyar-se la continuïtat en funció del seu rendiment en la pretemporada i del que acabi arribant; el central andalús, en canvi, tot i que ha viatjat a Manchester com un més, estaria descartat pels tècnics però no s'hauria arribat encara a cap acord per rescindir el contracte. La principal parcel·la que s'ha de reforçar és l'ofensiva. Machín no té davanters, després de la sortida de Sandaza, i necessita almenys quatre jugadors nous en aquesta demarcació.