El Girona comença a perfilar la davantera amb l'arribada de l'uruguaià Christian Stuani. El de Tala arriba a Montilivi procedent del Middlesbrough anglès, al qual el Girona ha pagat traspàs, i firma per les pròximes tres temporades. El davanter, de 30 anys, és el primer reforç per a la línia més ofensiva de l'equip de Pablo Machín, tal com havia avançat Diari de Girona en la seva edició de dimecres. El futbolista viatja aquesta mateixa tarda a Manchester per conèixer els seus nous companys i posar-se a les ordres de Pablo Machín.

Havent iniciat la seva trajectòria al seu país, al Danubio FC, Stuani va fer el salt a Europa la temporada 2007, quan va fitxar pel Reggina italià, equip que aleshores militava a la màxima categoria del futbol transalpí, la Serie A. Arribava al país del «Calcio» havent realitzat un gran any a casa seva i a més, coincidiria amb Edinson Cavani, gran company del jugador a la selecció de l'Uruguai. A Itàlia, però, no va tenir gaire protagonisme ni tampoc va passar per un bon moment futbolístic i aleshores, va començar la seva primera aventura al futbol espanyol. Va anar cedit una temporada a l'Albacete, on va tenir una actuació destacadíssima aconseguint marcar 22 gols a la lliga i col·laborant a mantenir l'equip a la categoria de plata. A Segona Divisió, les dues temporades següents, va jugar cedit al Racing de Santander i al Llevant, on també va tenir protagonisme. Aquests bons anys van permetre a l'uruguaià fitxar per l'Espanyol, de Primera Divisió, que va veure en el futbolista un complement ideal per la seva davantera. A més, la seva progressió el va portar a debutar amb la selecció de l'Uruguai, amb la que ha estat un futbolista important i amb la qual va participar en el passat mundial del 2014, al Brasil.

A l'Espanyol va viure els seus millors anys com a futbolista professional. Van ser tres temporades on ho va jugar pràcticament tot. A la primera temporada, formava una parella en atac molt temible amb Sergio García. Stuani va fer set gols. En el seu segon any a la casa espanyolista els seus números van ser gairebé calcats i tot i que només va sumar sis gols, va destacar pel seu paper de segon davanter, de treballador incansable per ajudar el punta a fer gols i a generar ocasions amb els seus moviments, sempre portant de corcoll les defenses visitants. El seu millor any a l'Espanyol va ser l'últim, la temporada 2014-2015. Per culpa d'una expulsió no va poder jugar tots els partits de lliga, disputant així 37 compromisos de la competició, marcant 12 gols, la seva temporada més realitzadora a la màxima competició. No obstant es va trobar una dura competència en Caicedo, futbolista amb el qual s'anaven intercanviant les titularitats i amb qui junts, formaven també una gran parella, fet que es podria tornar a produir al Girona. En la seva última etapa, al Middlesbrough, Stuani no va tenir la regularitat que segurament esperava. Va ser traspassat al conjunt anglès per quatre milions d'euros i després de dues temporades torna a Catalunya per defensar els interessos del conjunt gironí. Stuani és un futbolista que té una gran habilitat en els moviments sense pilota, per saber estar a les centrades laterals i per acompanyar un davanter referència. A més, la seva experiència a Primera Divisió serà un punt determinant per als interessos de l'equip.

Caicedo segueix encallat

La situació del davanter equatorià sembla no haver canviat a les últimes 24 hores. Girona i Espanyol tenen molt proper l'acord per la cessió amb opció de compra, però l'elevada fitxa del jugador a l'Espanyol és un escull. El Girona ni de bon tros en pot asssumir la fitxa.