En més d'una entrevista al llarg de la seva etapa amb el Girona a Segona Divisió, Pablo Machín havia explicat que li agradaria que el seu seu equip s'assemblés a l'Atlètic de Madrid en els valors que Simeone ha convertit en irrenunciables en els madrilenys. Machín no amagava en aquestes entrevistes la seva admiració pel treball del tècnic argentí amb un Atlètic que, precisament, serà el primer rival que tindrà el Girona, i Pablo Machín, en les seves respectives històries com a club i entrenador de Primera Divisió. El sorteig del calendari de la temporada de debut del Girona a Primera Divisió va obligar ahir els aficionats del Girona a marcar-se en vermell algunes jornades d'aquelles que ningú no es voldrà perdre. Començant pel primer partit contra l'Atlètic de Madrid a Montilivi el cap de setmana del 21 d'agost; seguint pel primer desplaçament (10 de setembre a San Mamés) i arribant a dues de les dates més esperades: les visites de Barça i Madrid a Montilivi. Aquestes dues arribaran ben aviat. El club blaugrana jugarà a Girona en la sisena jornada, 24 de setembre, i el Madrid just un mes després, coincidint en plenes Fires de Sant Narcís (29 d'octubre).

El sorteig del primer calendari del Girona al costat dels millors va tenir el seu punt d'incertesa perquè, d'entrada, les boles van marcar un Atlètic de Madrid- Girona a la jornada 1 i tothom tenia clar que el nou estadi dels blanc-i-vermells, el Wanda Metropolitano, encara no estarà a punt a l'agost. De fet, l'Atlètic havia demanat a la federació jugar les quatre primeres jornades com a visitant. Una petició que, almenys pel que s'havia anat explicant des del club al llarg de l'estiu, també s'havia plantejat fer el Girona. I si ni el Wanda Metropolitano ni Montilivi estan a punt on es jugaria el primer partit de la història del Girona a Primera Divisió? Aquesta era la pregunta que va córrer de manera ràpida ahir al migdia per l'entorn del Girona. Un dubte que, mitja hora després del sorteig, el mateix president del Girona es va encarregar d'esvair. El partit es jugarà a Montilivi perquè el Girona no va acabar demanant jugar la primera jornada a fora i, per tant, com que l'Atlètic sí i s'inverteix l'ordre, l'equip de Pablo Machín s'estrenarà a la màxima categoria jugant els seus dos primers partits com a local. Contra l'Atlètic de Madrid i el Màlaga. El primer desplaçament del Girona a la lliga de Primera Divisió no arribarà fins al cap de setmana del 9/10 de setembre, ja que entremig hi ha una aturada per seleccions, i serà a Bilbao per visitar San Mamés contra l'Athletic Club, en un partit que, segur, serà especial per a Gorka Iraizoz, nou porter dels gironins.

«Ens havíem plantejat demanar jugar primer fora, però no ho vam fer perquè els terminis de les obres avancen bé i d'aquí a un més l'estadi estarà preparat per rebre l'Atlètic de Madrid en un partit històric per al Girona», va assegurar el president Delfí Geli, que no té dubte que aquell dia l'estadi ja tindrà les noves graderies a punt i Montilivi tindrà un capacitat de 13.500 seients que «s'ompliran» per animar el Girona en la seva estrena a la màxima categoria per primer cop en els seus 87 anys d'existència. «Tots els informes geotècnics que tenim són positius i una empresa de prestigi internacional serà l'encarregada de l'ampliació i, encara que sí que és cert que Montilivi té antecedents de problemes, estem convençuts que tot anirà bé», va comentar Geli sobre unes obres que, vist des de fora, no sembla que hagin començat més enllà dels arbres que des de fa un parell de dies s'estan talant a la zona de gol nord. L'únic aspecte de la remodelació de l'estadi de Montilivi que no estarà acabat de cara a l'inici de lliga és la nova il·luminació. El club no espera comptar-hi ni per al partit contra l'Atlètic de Madrid ni contra el Màlaga, fet que complica molt, per no dir que impossibilita, que els partits es juguin sense llum natural si es vol oferir una transmissió televisiva amb la qualitat habitual a Primera Divisió. El Girona té clar que aquests dos primers partits s'hauran de jugar amb llum natural. És a dir, com a molt tard, poden començar a les cinc de la tarda. Una circumstància que, però, topa de manera frontal amb les intencions de Mediapro que, segons ha explicat recentment el mateix Jaume Roures, no vol que a l'agost els partits es juguin abans de les set de la tarda. Els motius són la calor per als futbolistes i, segurament, no menys important per a Mediapro que, en plenes vacances per a molta gent, les audiències a les cinc de la tarda són més baixes que a les nou. Això sí, haver de jugar amb llum natural alliberarà el Girona de rebre Atlètic o Màlaga en divendres o en dilluns al vespre.

Delfí Geli va restar importància al debat de si és millor jugar contra els grans, com és l'Atlètic de Madrid, a principi de temporada o amb la lliga més avançada. Ara bé, el que està clar que el Girona no tindrà un inici de trajecte a Primera Divisió gens senzill. Després dels dos primers partits, contra Atlètic i Màlaga, i de visitar San Mamés arribarà la quarta jornada de lliga amb un nou os dur de rosegar per als gironins: el Sevilla, que visitarà Montilivi. El Barça apareixerà en la sisena jornada, el Madrid en la desena... Un complicat inici de lliga, però, anant més enllà el mateix calendari encara farà més pujada a l'inici de la segona volta del campionat quan l'equip de Pablo Machín tindrà dos partits seguits com a visitant (Atlètic de Madrid i Màlaga) per després anar, amb poques setmanes de diferència, a camps com el Camp Nou, el Sánchez Pizjuán o el Santiago Bernabéu.

Lluny de Montilivi, a l'estadi Insular de Las Palmas, el Girona acabarà la seva primera temporada a la màxima categoria el cap de setmana del 20 de maig.

El calendari de Primera Divisió va determinar quatre jornades entre setmana, però d'aquestes el Girona només en jugarà una Montilivi: contra el Celta a finals de febrer. La resta les jugarà com a visitant als camps del Leganès, l'Eibar i l'Alabès.