La primera peça a la davantera del Girona ja s'entrena amb la resta de l'equip a les instal·lacions del Manchester City. Christian Stuani arriba al club gironí, amb qui ha signat per a les pròximes temporades, procendent del Middlesbrough anglès, on hi ha jugat els dos últims anys. Montilivi espera d'ell que sigui la referència ofensiva de l'equip i que aporti gols, tal com ell mateix espera d'aquesta temporada. «Desitjo tenir continuïtat i aportar la meva experiència i els meus gols a l'equip», va dir el davanter uruguaià ahir als mitjans oficials del club.

D'experiència i gols de ben segur que n'aportarà. E lseu currículum l'avala, sobretot a la lliga espanyola, on va culminar les seves millors actuacions, sobretot en la seva última temporada a l'Espanyol. «Tenia moltes ganes de tornar a Espanya, de tornar a la lliga, una competició de la qual guardo bones experiències i molts records», destacava Stuani, que va jugar a l'Albacete, Llevant i Espanyol, abans de provar sort a la Premier League.

«Vinc amb molta il·lusió i amb ganes d'aportar coses bones a l'equip». Stuani innaugura la nòmina de davanters del Girona, on de moment només compta amb la seva presència i Portu, que es pot adaptar perfectament a la posició de segon davanter. Dissabte passat arribava a Manchester, on ahir va completar el seu primer entrenament. «Tenia moltes ganes d'arribar i conèixer els meus nou companys, el cos tècnic i tota la gent del club», assegurava el protagonista, que amb alguns dels seus nous inquilins al vestidor ja hi ha compartit expriències, com per exemple amb Bernardo, ex company seu al Middlesbrough o també «amb altres jugadors que ens hem vist les cares més d'una vegada sobre el terreny de joc», els quals el nou davanter del Girona afirma que «sempre és bo tenir aquests companys perquè faciliten l'arribada al club».

Christian Stuani ja és un dels jugadors del primer equip, possiblament només superat per Gorka Iraizoz, amb més partits i experiència acumulada a Primera Divisió. Això ha de ser determinant per la resta de futbolistes que no en tenen tanta o directament no en tenen, i ell té clar que ha d'aportar-la per fer fronta a una temporada que no serà fàcil. «Hem de tenir clar que serà un any difícil. Hi haurà moments de dificultat i moments d'alegria», va recalcar el davanter internacional amb l'Uruguai. Al mateix temps, afirmava que una de les claus és «estar forts i units com a grup per fer front a aquestes dificultats».

Ambició en aquest nou repte

«Tinc ganes de fer gols, segur que serà un gran any». El nou jugador del Girona ha passat poques hores al costat dels seus nous companys però segur que ja li han transmès, sobretot els més veterans a l'equip, la il·lusió del club i de la ciutat per afrontar aquesta aventura a Primera Divisió. «A tots els equips que he estat ho he donat tot i l'afició així m'ho ha fet saber», va recalcar.

Stuani és un futbolista que dona millors registres quan està acompanyat d'un altre davanter més pur. Va passar en l'última temporada a l'Espanyol, quan jugava al costat d'homes com Caicedo o Sergio García. A Anglaterra, tot i que li va costar entrar a l'equip amb regularitat i no es va convertir mai en un titular indiscutible, la majoria de dianes que va aconseguir l'uruguaià van ser de davanter centre pur, de '9', de futbolista que tots els equips desitjen tenir al seu equip. «Soc un jugador d'equip, em moc bé dins l'àrea i intento ser al lloc adequat en el moment adequat per fer gols», recalcava el protagonista sobre el seu rol a l'equip.

«Hem de mantenir la il·lusió»

En un equip sense grans estrelles mundials, la motivació i la il·lusió per fer una gran campanya hi juga un paper molt important per aconseguir bons resultats. «Si mantenim la il·lusió de guanyar podrem aconseguir els objectius», va dir Stuani, que per finalitzar, va llençar un missatge a l'afició. «Espero que els aficionats tinguin una il·lusió molt gran aquesta temporada, nosaltres la tenim i intentarem que la gent estigui satisfeta de veure l'equip a Primera».