El sisè fitxatge del Girona ja és al sac. Es tracta del migcampista francès Farid Boulaya, de 24 anys, que arriba procedent del Bastia, club amb el qual amb prou feines va poder jugar 17 minuts la temporada passada per culpa de les lesions. Després d'haver brillat a Segona amb el Clermont el curs 2015/16 amb set gols, va tenir l'ocasió de fer el salt a la màxima categoria de la mà del Bastia. Però un parell de greus contratemps al genoll van impedir que hi explotés. La primera, un trencament de lligaments, se la va fer l'abril de 2016, i aquesta passada primavera es va trencar el menisc. Dues de les lesions més temudes per un futbolista.

Boulaya, nascut a Vitrolles (França), té doble nacionalitat francesa i algeriana. El club ha hagut de ser molt curós a l'hora de fer la revisió mèdica a un futbolista que, abans de lesionar-se, va fer una excel·lent temporada a la Ligue 2 amb el Clermont, fet que el va portar a fitxar pel Bastia, de la Ligue 1, tot i que l'equip va acabar perdent la categoria. Sobre la taula hi ha l'experiència amb Álex Menéndez l'estiu passat. El club va comunicar que els metges havien revisat el nou futbolista gironí ahir a Barcelona, des d'on va agafar un vol rumb a Manchester després de firmar per tres anys. Avui ja estarà a disposició de Pablo Machín per començar a entrenar-se.

Els informes que arriben del futbolista són bons. El club confia en la seva progressió i qualitat però és una incògnita com respondrà després de les seves dues lesions al genoll. Boulaya vol aprofitar l'aventura a La Lliga per recuperar la seva millor versió i tornar-se a col·locar a l'aparador. Sol actuar de migcentre ofensiu però també ha jugat d'extrem esquerre. Va començar la seva carrera professional el 2013 al FC Istres, d'on va passar al Clermont i, més tard, al Bastia.

Amb el d'ahir el Girona ja ha anunciat sis fitxatges per reforçar la plantilla que debutarà a Primera. Abans han arribat Iraizoz (Athletic), Suárez (Barça B), Bernardo (Middlesbrough), Planas (Celta) i Stuani (Middlesbrough).