En compromís no el guanyarà ningú. Amb 32 anys, Eloi Amagat ha començat la pretemporada més especial de la seva vida. Amb el Girona, l'equip on sempre ha volgut jugar, i preparant la seva estrena, i la del club, a la Primera Divisió: allà on sempre havia somiat arribar. Una situació perfecta si no fos perquè Eloi no té el seu lloc assegurat a la plantilla... El migcampista gironí forma part d'aquella llista de tres dubtosos, ara dos després de la marxa de Sandaza al Qatar, que el club va informar que s'acabarien quedant, o no, en funció dels «moviments del mercat». L'altre és Jonás Ramalho. Eloi, però ho té molt clar: «Tinc la màxima il·lusió, amb 32 anys, però com si en tingués 15, ja ho he dit des del primer dia, m'ha costat molt arribar fins aquí i vull aprofitar aquesta oportunitat i per això estic aquí».

Eloi Amagat està convençut que pot jugar a Primera Divisió. El veterà jugador gironí coneix el que és competir a Tercera, a Segona B, a Segona A, haver de marxar de Girona per jugar minuts i acabar tornant a l'equip de la seva vida. «Em veig jugant a Primera Divisió, si no, no seria aquí. Ho he dit des del primer moment, crec que sempre m'he adaptat a totes les categories i sé que aquesta és molt més exigent i per això m'estic preparant el millor possible per jugar-hi», explica un Amagat que, per segon any consecutiu, viu en primera persona les comoditats de fer la pretemporada en un escenari del nivell de la City Academy Football. «Estic tranquil, preparant la temporada amb la resta dels companys i les lesions m'estan respectant, no m'he perdut cap sessió des que hem començat», apunta el jugador, que treu importància a la derrota de dimarts en el primer partit de la pretemporada. «Ara el més important és que anem agafant càrrega de treball i que els nous vagin assimilant el sistema, crec que vam fer una molt bona primera part en un partit on alguns companys varen haver de jugar més minuts dels que són normals en aquesta època perquè encara ens falta gent per arribar».

Aquest darrer detall, tenir la plantilla a mig fer a manca d'anunciar-se els cedits del Manchester City i concretar-se més fitxatges, és el que pot posar en perill el somni d'Eloi Amagat de debutar a Primera Divisió. Ahir mateix Farid Boulaya va incorporar als entrenaments a Manchester i seguirà arribant gent. Futbolistes que, sobre el paper, li podrien treure el lloc a Eloi, encara que ell no ho veu com una preocupació sinó com un bé per al club: «Han d'arribar molts companys nous encara, perquè, de moment, la plantilla encara és curta però com més jugadors siguem més pujarà el nivell i això serà bo per al Girona».

Eloi Amagat vol jugar a Primera Divisió i fer-ho envoltat dels millors companys possibles i, a parer del migcampista gironí, la via del City és molt bona encara que, de moment, aquest estiu sembla estar força encallada. «Estar vinculats a un dels clubs més potents del món sempre és bo i, encara que hi hagi coses que potser van més lentes del que tothom voldria, al final aquesta col·laboració segur que serà positiva per al Girona i amb això és amb el que ens hem de quedar».

Dimarts, en el primer partit de pretemporada del Girona, al camp del Nottingham Forest, Eloi Amagat va sortir de titular en un mig del camp al costat d'Àlex Granell i Pere Pons. Una tripleta cent per cent gironina ben coneguda a Montilivi que, encara que durant anys va semblar un objectiu utòpic i encara avui no és gens fàcil que passi, no està descartada que es vegi en algun partit d'aquesta temporada a Primera Divisió. «Fèiem broma amb l'Àlex i en Pere abans de començar el partit dient que sempre és un plaer formar això que, en el seu moment, es va definir com el trivot gironí que tants bons resultats va donar. Sempre és bo que hi hagi gent de la casa a la plantilla perquè això fa que l'afició encara se senti més identificada amb l'equip i segur que seguirà sent aixi perquè aquesta és la política del club», va concloure.