Minut cinc de partit. Aday va per terra després de rebre un cop de colze d'un jugador de l'Oldham Athletic en la lluita per una pilota. «Welcome to Oldham», se sent des de la graderia principal del Boundary Park. Un veterà aficionat anglès celebra la contudència del futbol que sempre ha agradat en estadis com aquest, que sense tenir la història d'èxits del City Ground de Nottingham, és un altre d'aquells llocs on es respira futbol anglès. Del que encara no està en mans de les fortunes que manen en els dos equips de Manchester. Encara no dos milers de persones per veure ahir el Girona en aquesta petita ciutat de l'extraradi de Manchester. Segurament molts no sabien gran cosa de Girona, però, en canvi sí d'Stuani. L'exdavanter del Middlesbrough va firmar un bon grapat d'autògrafs només baixar de l'autocar.

Un dels aficionats que l'esperaven portava preparades fotografies, guies i àlbums de cromos perquè Stuani hi estampès la seva signatura. El nou davanter del Girona va correspondre amb amabilitat, i paciència, com paciència va haver de tenir uns minuts després amb l'agressivitat, per no dir una altra cosa, del veterà central de l'Oldham, Anthony Gerrard. El cosí del mediàtic exmigcampista del Liverpool, Steven Gerrard, és un històric de les segones categories del futbol anglès i ha passat per equips com Shrewsbury, Huddersfield, Cardiff, Hull City, Walsall... Ara, amb 31 anys, Anthony Gerrard continua manant al centre de la defensa de l'Oldham Athletic, repartint a tot el que pot i demostrant la seva sang calenta en petites «converses» amb Stuani, Borja García i, amb aquest a més metres de distància, amb el mateix Pablo Machín.

El Girona va posar punt i final a l'estada a Manchester amb la victòria contra l'Oldham. Avui l'expedició tornarà a casa i la plantilla, en principi, hauria de gaudir de descans dissabte i diumenge. La setmana que ve esperen el Brighton, el Barça B i el Nàstic.