La plantilla del Girona gaudirà de dos dies de descans aquest cap de setmana després d'haver estat concentrada a Manchester des del dia 20 (i ja es venia de dos dies de treball a Peralada). Els jugadors tindran un parell de dies de desconnexió per aparcar la càrrega de treball que han acumulat durant els primers quinze dies de pretemporada. El retorn a la feina serà dilluns que ve, amb una doble sessió a Riudarenes. El Girona, a l'espera de concretar la construcció dels dos camps que té previstos a les instal·lacions del PGA Catalunya Resort de Caldes (el projecte va ser aprovar per Urbanisme dimecres i només està pendent del permís municipal), ha condicionat el camp de Riudarenes, on ja s'havia entrenat en temporades anteriors, per exercitar-s'hi mentretant.

Els jugadors esmorzaran i dinaran plegats al PGA, per anar fent grup, i s'exercitaran a Riudarenes al matí i a la tarda. La propera serà una setmana especialment exigent perquè el Girona disputarà tres partits amistosos: dimarts a Palamós contra el Brighton de la Premier; divendres a la Ciutat Esportiva del Barça davant del filial de Gerard López, que torna a Segona A, i l'endemà a Tarragona contra el Nàstic. Machín tindrà una bona oportunitat per anar conjuntant el bloc, a l'espera que es concretin més arribades i s'ampliï un fons d'armari més aviat escàs, de moment.

El camp d'entrenament de Riudarenes o els dos que es construiran al PGA Catalunya Resort són les solucions que ha trobat el club per, de moment, treballar amb certes garanties durant la setmana. En les nou temporades que el Girona ha acumulat a Segona A s'ha entrenat en més d'una desena d'escenaris diferents: Peralada, Navata, el TopTen de Tordera, Vilablareix, Montilivi i el seu annex, Riudarenes, Monells, Jafre, Bonmatí, Vilamalla... El gran deute pendent de tots aquests anys, que de moment tampoc s'ha pogut solucionar, és la construcció d'una Ciutat Esportiva que, a més, serveixi per resoldre el dèficit d'instal·lacions que pateixen els equips de base, tant per entrenar com per jugar els partits de lliga.

Aquest estiu la situació s'ha complicat més per les obres que s'estan fent a Montilivi, amb l'objectiu de rentar-li la cara per afrontar el debut a Primera. El primer entrenament del curs, el dilluns 17 de juliol, es va fer a l'annex. Després l'equip va estar dos dies a Peralada i des del dijous 20 ha estat treballant a les instal·lacions del Manchester City.